Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15116515

2017. október 23.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ma Gyöngyi napja van.
Holnap Salamon napja lesz.

Sokatmondó Simonkáék károkozása

Miközben már szinte követhetetlen, hogy mekkora hazai és uniós források folynak el nap mint nap teljesen értelmetlenül Magyarországon, nem véletlen, hogy a legtöbben csak legyintenek arra, ha kiderül egy-egy újabb visszaélés. Ennek egyik oka vélhetően az lehet, hogy a társadalom nagyobb része nem képes felmérni, hogy mit jelent százmillió vagy éppen egymilliárd forint, hiszen ezeket a hatalmas összegeket nem könnyű társítani a hétköznapi példákkal.

Simonka György. Fotó: Rosta Tibor / MTI

Éppen ezért érdekes és szemléletes az a példa, amire a minap bukkantunk a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban (Honvédkórház). Az egészségügyi intézmény földszintjén hatalmas tábla hirdeti, hogy alig kevesebb, mint 973 millió forint uniós támogatásból valósult meg az MR- és CT-berendezések cseréje. Az új képalkotó diagnosztikai berendezéseket ünnepélyes keretek közt adták át 2015 végén; ezek jelentősen hozzájárulnak a betegellátás minőségi fejlesztéséhez. A kórháznak szüksége is van ezekre az eszközökre, ugyanis több mint 50 ezer fekvő- és egymillió járóbeteg ellátását végzi. Az intézmény honlapja szerint az új, korszerűbb képalkotó berendezések alkalmazásával a betegek sugárterhelése csökken, valamint új vizsgálattípusok is rendelkezésre állnak, amelyek a magyar lakosság megbetegedési és elhalálozási statisztikáit figyelembe véve kiemelt jelentőségűek.

A folytatás, illetve a teljes cikk fotókkal, táblázattal, további információkkal elérhető ITT

Forrás: mno.hu

sokkaljobb-kommentár: Mindennek ellenére Pusztaottlaka, Simonka György 350 fő körüli kis ZSÁKFALUJA még kerékpárút építésre is milliókat nyert. A pici falu az önhikis (önhibáján kívül hátrányos helyzetű) települési pénzekből is elég sokat nyert, többet, mint a kisvárosok – például Battonya. Tállai András az óvodával és az iskolával indokolta. A fontos ember nem tudta, hogy hosszú évek óta a kis zsákfaluban se iskola, se óvoda nincs!

A Békés megyei Fideszeseket nem zavarták a Simonka körül zajló események, megyei elnökké választották. A Békés megyei 4-es számú választókerület (Orosháza) egyéni országgyűlési képviselőjeként mentelmi jog mögé bújva bármit elkövethet. Hogy melyikük a fontosabb embere pártunknak és kormányunknak, Simonka vagy Farkas Flórián, esetleg Mengyi Roland, még nem derült ki. Simonka György, amikor esetleg megjelenik a parlamentben, akkor Mengyi Roland (Voldemort) padtársa. Hogy mikor mondja ki a magyar társadalom végre, hogy most már ELÉG VOLT ebből az egymást követő gazemberségből, nem lehet tudni. Egyelőre annyit látni, hogy minél többet lopnak, annál népszerűbbek…

Simonka Györgynek se a diplomáját, se a szakdolgozatát nem kell keresni, mert az nincs.

Békéscsaba, 2017. július 11.

F. I. – T. Z.

Emlékeztető: „Azzal, hogy a magyar termőföld oligarchák, narancsbárók kezébe kerül, véget ér a remény arra, hogy egyszer Kertmagyarország lesz, mert ha az valósulna meg, akkor 30 millió embert lenne képes eltartani a magyar föld, és szükség lenne a munkáskezekre! Így meg néhány amúgy is elég gazdag és nem is túl népes család kezébe kerül a föld. A magyar kisember, az egykori kisgazda mehet közmunkásnak a báró úr földjére. A legelők, a nemzeti parkok is a kezükbe kerülnek, és a kisemberek kisemmizése akadálytalanul folytatódik. Aki jószággal foglalkozna, nem jut takarmányt termő földhöz, legelőhöz.” (Részlet a Félő, hogy a magyar vidék ki fog ürülni című cikkből)