Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15810491

2017. december 14.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Szilárda napja van.
Holnap Valér napja lesz.

Orbán szerint másodlagos, megtérül-e a Belgrád–Budapest vasútvonal

Magyarország és Kína között van egy „rejtélyes, régről jövő együttműködés, amely ráadásul a magyarok keleti származása miatt még visszamegy hosszú-hosszú évszázadokra” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, ahol egyebek mellett a közép-európai országok és a kínai miniszterelnök szerdán véget ért csúcstalálkozójáról beszélt.

A kormányfő megköszönte a fővárosiak türelmét a rendezvény lebonyolítása miatti lezárások és közlekedési káosz miatt. Szerinte nem diplomáciai eseményről volt szó, hanem a magyar gazdaság jövőjéről, és a találkozónak nagy jelentősége lehet a mindennapi gazdasági életben. A magyar–kínai kapcsolat ugyanis nem az ideológia, hanem a józan ész talaján áll – fogalmazott a miniszterelnök.

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel, hasznos információkkal ITT

Forrás: mno.hu

sokkaljobb-kommentár: 750 milliárd forint kínai hitelből valósul meg a beruházás, amit a magyar adófizetők fognak visszafizetni az alig jövedelmükből! A másik nagy probléma, hogy nem személyvonat vágánnyal párhuzamoson fog futni a vasútvonal. Amennyiben a Budapest–Szeged útvonalon épülne, és nem Kelebia felé egy sok helyen már felbontott vasútvonal helyén, lenne esélyünk legalább valamennyi bevételre! Ráadásul behoznak vagy 20 ezer kínai vendégmunkást, tehát magyar munkahelyet nem teremt! A kínai hitelt valamivel kedvezőbb feltételekkel adják, mint Paks II-re az oroszok. 10 milliárd euró orosz hitelt veszünk föl kedvezőtlen kamatfeltételekkel, ráadásul 20 százalékos önrész (2,5 milliárd euró, 800 milliárd forint mai árfolyamon) meg kell, hogy legyen a projekt indulásakor. Az államadósságunk jócskán megnőtt. Elég sok magyar honfitársunk vásárolt például kincstárjegyeket, állampapírokat, tehát jelentős a belső eladósodás. 

A „jósok” a Budapest–Kelebia (onnan Belgrádig szerb teher) vasútvonal megtérülését 2400 évre becsülik, optimistább esetben 1000 évre… Ráadásul Belgrádtól a kínai tulajdonban lévő Pireusz kikötőig a vasútvonal megépítése szóba sem kerül, pedig bizony néhány száz kilométerről van szó, hiszen Macedónián is át kell haladjon. Hogy miért kell egy tehervonatnak 160 kilométeres sebességgel száguldani, az nem derült ki. Ez drágítja meg nagyon a beruházást, mintegy négyszeresére emelve a kilométerenkénti költséget. Egyre több szakember beszél arról, hogy sem a Budapest–Kelebia vasúti beruházás, sem Paks II. nem létszükséglet. Ha az anyagi helyzetünk megengedni, akkor se igazán… De így, hogy az egészségügy, az oktatás, a szociális ágazat szinte romokban van, egészen elképesztő ekkora beruházásokhoz hozzáfogni. Az, hogy a migránsáradat nem fog leállni, már csak hab arra a bizonyos tortára!

 

Békéscsaba, 2017. december 2.

F. I. – T. Z.

Emlékeztető 1.: „Az Orbán-kormányok mindig megígérték az államadósság csökkentését, de hát ez úgy nem sikerül, hogy közben dübörög a kormányzati korrupció! Az államháztartási hiány 2017. első félévében 911,2 milliárd forint. Az államadósságunk 26 770 milliárd forint, a Visegrádi 4-ek közül a legmagasabb. Az államadósság 22 milliárd forint volt 1990-ben, miután a nemzeti vagyonunk is odalett, „sikerült” megsokszorozni úgy, hogy közben az állampolgárokat terhelő megszorítások egymást érték! Jelenleg az egy főre jutó államadósság összege csecsemőtől az aggastyánig 7,1 millió forint. Az idős magyarok sérelmére elkövetett bűncselekményeket átnevezték öregezésnek, a korrupciót alkotmányos költségnek, ettől azonban a tények nem változnak. A korrupcióval kapcsolatban egyre többször jut eszünkbe a Keresztapa című film, vagy a Polip című 10 évadból álló olasz televíziós sorozat. Néhány film és sok filmsorozat is elkészülhetne már a magyarországi cselekedetekből. A korrupció leállítása helyett folyamatosan riogatja a kormány azokat, akiket kifoszt! (Részlet a Megtalálták a kiskaput Rogánék című cikkből)

Emlékeztető 2.: „Orbán Viktor 2001-ben az Európai központi Bank befolyása alá helyezte a Magyar Nemzeti Bankot. Azóta se a magyar kormány, se a magyar Parlament, se a magyar választópolgárok nem gyakorolhatnak felügyeletet „saját” Nemzeti Bankjuk felett. Ezzel persze nem nagyon dicsekszenek!” (Részlet a Miért nincs pénze a magyarnak? című cikkből) Mindennek ellenére a jegybank minden kiadása a magyar adófizetőket terheli! Nyereségét a jegybank-elnök hat alapítványba következmények nélkül folyamatosan kiszervezi.