Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15613950

2017. november 21.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ma Olivér napja van.
Holnap Cecília napja lesz.

Orbán Mao kézírásával díszített kommunista hősi emlékművet koszorúzott Pekingben

Az átfogó stratégiai partnerség szintjére emelte a kínai kormány a magyar-kínai kétoldalú együttműködést, ami az ázsiai országban a legmagasabb kategória – nyilatkozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton Pekingben a közmédiának, az Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével folytatott hivatalos tárgyalások után.

A katonai tiszteletadással fogadott Orbán Viktor helyi idő szerint szombat délelőtt megbeszélést folytatott Hszi Csin-ping kínai államfővel, Li Ko-csiang miniszterelnökkel, majd a két kormányfő jelenlétében az Országos Népi Gyűlés épületében több megállapodás is született a két ország között. A tárgyalások és a megállapodások után Szijjártó Péter a közmédiának elmondta: Kínában azokat az országokat tartják számon átfogó stratégiai partnerként, amelyekkel a kétoldalú együttműködésnek a legnagyobb jelentőséget tulajdonítja a pekingi kormány. Értékelése szerint így a magyar-kínai gazdasági kapcsolatok előtt újabb lehetőségek nyílnak.

A budapesti Szabadság téren elférne egy emlékmű a kínaiaknak is, Orbánék azt is megvédenék Ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy megkapták a Budapest-Belgrád-vasútvonalra a kínai Eximbank finanszírozási ajánlatát, amely 20 éves lejáratú, 2,5 százalékos hitelkamatot előirányzó, dolláralapú hitelajánlat. Ez jó kiindulási alapnak tekinthető, és ha viszonylag gyorsan sikerül lezárni a tárgyalásokat, az őszi Kína-Közép-Európa miniszterelnöki csúcstalálkozóig - amelyet Budapesten tartanak - elkészíthető lesz a tenderkiírás is - tette hozzá a politikus. Kérdésre elmondta, hogy a Budapest–Belgrád-vasútvonal beruházásának összértéke 550 milliárd forintra tehető, a hitelajánlat pedig a teljes beruházási érték 85 százalékára vonatkozik.

A folytatás, illetve a teljes cikk fotókkal, hozzászólásokkal elérhető ITT

Forrás: kuruc.info

sokkaljobb-kommentár: Mao uralmába becslések szerint 60 millióan haltak bele. Sokan éhen, sokan egyéb módon. 1956-ban keményen dolgozott a magyar forradalmárok ellen, még több kivégzést követelt!

Tavaly volt Mao halálának évfordulója. Ebből az alkalomból készült összeállításunk elérhető ITT

Pekingben Putyinnal is tárgyal a miniszterelnök Paks II. ügyében, ami miatt óriási hitelt kell felvennünk Oroszországtól. A másik nagy adag hitelt Kínától vesszük fel a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházásra. Ezek akkora összegek, hogy akár az egyikbe is végképp eladósodhat Magyarország. Be fog dugulni az uniós pénzcsap 2020-tól kezdődően, és akkortól megkezdődik az ellehetetlenülés. Ehhez jön még hozzá a magas államadósság és a rettenetes hitelállományok. Ráadásul meg kell kezdeni a Letelepedési kötvények visszavásárlását is, kamatokkal megterhelten. A haszon marad az offshore lovagoknál, a magyar adófizetők pedig elviselhetetlen terheket kapnak a nyakukba emiatt is!

Békéscsaba, 2017. május 15.

F. I. – K. M.

Emlékeztető 1.: „A hazai problémák, az egészségügy, az oktatás és a szociális ágazat sanyarú helyzete, a pácban hagyott devizahitelesek ellehetetlenülése nem éri el a nemzetinek mondott kormány ingerküszöbét… Be kell, hogy érje annyival a magyar társadalom, hogy sorozatban kapja a nemzeti konzultációkat, és állandóan ellepik az országot a bugyutánál bugyutább szövegű óriásplakátok iszonyatos milliárdokkal megterhelve a költségvetést. Volt egy érvénytelen népszavazás is, amelyet a piacon a kormány sikerként árult cirka 17 milliárdos összköltséggel. Ezek miatt a dolgok miatt azután egyre távolabbra kerül Magyarországon a szebb jövő. Egy szűk haveri réteg viszont hihetetlen mértékben gazdagodik.” (Részlet a Külföldre juttatott magyarországi támogatások című cikkből)

Emlékeztető 2.: „Ügynökügyben bőven meglehet a támogatottsága a népszavazásnak, a kormány pedig több alkalommal is bizonyította, hogy ilyen helyzetekben könnyen zavarba hozható és meghátrálásra kényszeríthető. A kormánypártok soraiban eleve nem csekély a korábban vörös párttagkönyvet birtokló tagok száma.” (Részlet az Ügynöklista: „a legsúlyosabb csapást a Fidesz–KDNP szenvedné el című írásból)