Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15613977

2017. november 21.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ma Olivér napja van.
Holnap Cecília napja lesz.

Néhány olimpia és azok helyszínei

Még egy év sem telt el a 2016-os riói játékok óta, és játszhatatlanná vált a pálya a híres Maracana Stadionban, a lelátókról székek ezreit dobták szemétre, az úszó számokat befogadó Aquatics Stadium medencéjében csak szivárgó csorgalékvíz rohad, homlokzata cafatokban lóg, elhagyatott számos más pálya és épület is.

A riói Aquatics Stadium medencéje, Fotó: Reuters, euronews.com 2017. február 5-én

Dollármilliárdok, nyersanyag és több ezer munkaórában mérhető emberi erőfeszítés veszett kárba tavaly Rióban, ahogy sokkoló az athéni lepusztult létesítmények látványa, a Szocsiban üresen álló épületek tömege, a Szarajevóban kihasználatlanul meredező romos pályák mementója is. Ugyancsak siralmas állapotban vannak a 2004-es athéni nyári olimpia helyszínei.

Jó, hogy nem mi rendezzük a 2024-es olimpiát, de a nyáron rendezendő vizes vébé 25 milliárdra tervezett költségterve már meghaladta a 120 milliárd forintot. Ezzel szembeállítva a várható 7-8 milliárdos bevételt, az eredmény siralmas…

Az Olimpiai Előkészítő Bizottság még mindig szórja az adónkat, és arra készülnek, hogy az összes olimpiai helyszínt megépítik, és pályázni fognak a 2028-as olimpia rendezési jogára.

A már megépült focipályák hatalmas veszteséget termelnek, mert se foci, se néző. Előírták, hogy az adónkból a társasági adóba (TAO-ba) kiszervezett közpénzből fűthető focipályákat kell építeni. Balassagyarmaton történt meg az eset, hogy hiába a fűthető focipálya, nem rendezték meg a hidegebbre fordult időjárás miatt a meccset, mert amennyiben bekapcsolták volna a focipálya fűtését, le kellett volna állítani a termálfürdőt. Érdekes szembeállítani azt a tényt, hogy mennyi stadion és focipálya épül immár határainkon kívül is, a kórházakban meg a betegek amennyiben nem kapnak külső segítséget (rokonok, szomszédok), éheznek. Az egészségügy és az oktatás, a szétszakadt szociális háló nem éri el a kormány ingerküszöbét.

A TAO-ba jövőre már kiszerveznek a bankadóból is. A bankadót tulajdonképpen a vállalkozások és a lakosság fizeti a jócskán megemelt számlavezetési díjakban. Eddig több mint 100 milliárd ment erre a célra évente. A legtöbb támogatás mindig Felcsútnak jutott, de jól járt Kisvárda (Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter kisvárosa) és Mezőkövesd (Tállai András adóügyi államtitkár kisvárosa) is. A TAO kasszakulcsa az MLSZ (elnöke Csányi Sándor) kezében van.

Magyarország erősödik! címmel újabb néphülyítést készítenek elő, óriásplakátokkal, szóróanyagokkal, közmédiából ömlő agymosással. És bárhogy állítják az ellenkezőjét, a jövő évi költségvetés választási költségvetés lesz. A veszteséget később akár hitelből is pótolni lehet. Az unióban a jelenlegi költségvetési időszak 2020-ban lejár, és bizony jóval kevesebb uniós pénz fog érkezni. Ennek egyik oka a brexit is lehet. Viszont 2018-ig a magyar kormány le akarja hívni a 2020-ig járó uniós támogatásokat, amit a választás megnyerése érdekében fel is használna. Állítsuk meg Brüsszelt óriásplakátok milliárdokért, és közben lenyúlni az uniós pénzek egy részét…

Hogy Magyarország mennyire erősödik, azt be lehetne mutatni egy borsodi, szabolcsi, dél-baranyai, vagy akár Békés megyei település állapotán keresztül. Nem a megyeszékhelyekre gondoltam…

Magyarország ennél többet érdemel(ne)!

Békéscsaba, 2017. május 10.

Anton

Emlékeztető: „Kimondta a bíróság azt, ami szembemegy a kormány eddigi kommunikációjával, sőt maga Orbán Viktor szavaival és elgondolásával is: hogy a tao közpénz. A társaságiadó-kedvezmény keretében cégek dönthetnek arról, hogy adójuk egy részét nem fizetik be a költségvetésbe, hanem sportegyesületeknek vagy színházaknak adják át. A tao legnagyobb nyertese egyértelműen a felcsúti Puskás Akadémia, 2011 óta már 11 milliárd forint áramlott az akadémiához (konkrétan a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványhoz), évente mindig 2 milliárd forint fölött, de volt olyan év is, hogy 2,8 milliárd forintot szereztek. A tao-igényeket az MLSZ-nek kell elküldeni, és a labdarúgó-szövetség dönti el, hogy jogosak-e az igények, Felcsútnál pedig mindig jogosnak is találták ezeket.” (Részlet a Tao-pénzek: a bíróság szerint közpénz, Orbán szerint ez a mentalitás kommunista örökség című cikkből)