Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15113971

2017. október 22.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ma Előd napja van.
Holnap Gyöngyi napja lesz.

Milliós prémium az állami cégvezetőknek

 

Tóth Bertalan szocialista képviselő kérdésére adott válaszában Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára közölte, hogy az állami cégvezetők akár éves bérük 10-80 százalékát is megkaphatták bónuszként 2016-ban – írja a Magyar Nemzet  pénteki számában.

Két helyen, a Magyar Export-Import Bank Zrt-nél és a Magyar Nemzeti Kereskedőháznál nem osztottak prémiumot, mert a külügy azt állítja, hogy 2015 óta nem ad bónuszt a vezető tisztségviselőknek.

Ezeken kívül a többi állami cégnél jelentős jutalom ütötte a vezetők markát. Bár forintban nem tudjuk mennyit jelent, de nyolcvan százalékos prémium járt az Észak-dunántúli Vízmű Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettesének, és a Duna Menti Vízmű Zrt. műszaki igazgatójának is.

A MÁV-nál a lap kiszámolta, hogy körülbelül 23,6 millió forint kerülhetett prémiumként kiosztásra. Dávid Ilona vezérigazgató havi ötmilliós bruttókeresete mellé tízszázalékos prémiumot kapott, ami hatmillió forintot jelent.

A helyettesek havi bruttó 1,8-3 milliót keresnek, amihez 2016-ban 2,1-3,6 milliós kiegészítés társult. A biztonsági és jogi igazgató jobban járt. Ők az éves jövedelmük húsz százalékát vihették haza pluszban, azaz 4,3 millió forintot.

A Magyar Postánál vezércsere miatt két részletben osztották a prémiumot, Szarka Zsolt hétmilliós, míg az őt augusztusban váltó Illés Zoltán ötmilliós jutalmat kapott.

A postánál 2016-ban 67,3 millió forintot osztottak szét prémiumként a hetven fős vezetés között, míg a 30 ezer alkalmazott között nem sokkal többet, 78,2 milliót.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Vajon miért kaphatnak ilyen eszement összegű prémiumokat, jutalmakat olyan vezetők, akiknek a cége veszteséges? Veszteséges cégvezetőnek hogy lehet havi ötmilliós fizetése? A magyar munkavállaló meg menjen külföldre dolgozni, mert itthon még a létminimumot sem éri el a számára biztosított jövedelem. A létminimumot már nem engedi a kormány számítani, de az attól még létezik! A minimálbér, amelynek megemelésével az állam járt nagyon jól, mert jóval több a járulék- és az adóbevétel, még most sem éri el nettóban a létminimumot. A hatalom és egyre népesebb holdudvara is elképesztő jövedelmeket kaszál, a jegybanki vezetők és a bankárok jövedelme is elképesztő! És mindezt a kisemberek termelik ki nekik, akiket nem vesznek emberszámba! Választások előtt igen, akkor kedves választópolgárok leszünk, utána meg jönnek a megszorítások.

A választás előtti időszak a mennyország, az utána következő a pokol.

Békéscsaba, 2017. augusztus 12.

F. I. – T. Z.

Emlékeztető: A havi kétmilliós jövedelemhatár eltörlése az öregedő Fidesz-fanok miatt történhetett. Mindnek egymillió felett lesz a nyugdíja! Például a jegybank vezéreinek is ötmillióra nőtt a fizetése. Mivel Matolcsy György a jegybanki alapítványok némelyikétől is jövedelmet húz, emiatt az ő nyugdíja 3,5 millió forint körül lesz. A nyugdíjkassza beborításában ennek, és az Ukrajnába folyósított egyre több és egyre magasabb összegű nyugdíjaknak oroszlánrésze lesz. A nyugdíjak között máris szakadék van. Nagyon sok itthon az 50 ezer körüli nyugdíjas, és megjelentek az egymillió feletti nyugdíjasok is. Az 50 ezres és az egymillió feletti nyugdíj is egységesen emelkedik, jövőre például 3 százalékkal. A 22 500 forintos nyugdíjminimum nyolc év óta nem változott. Ez bizony nagyon káros hatással van egy sor szociális juttatásra, a szociális háló nem, illetve alig működik miatta. A 22 500 forintos nyugdíjminimum emelésére nincs lehetőség, de a havi ötmilliós jövedelem folyósítására az államkasszából, arra van!” (Részlet a Nem árt tudni róla! című írásból)