Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15815664

2017. december 15.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Valér napja van.
Holnap Etelka napja lesz.

Mianmarba utazik Ferenc pápa

A pápa személyesen fog közbenjárni a muszlim rohingja kisebbséget érő üldöztetés megszüntetéséért.

Az Amnesty International közben nemzetközi szankciókat sürget Mianmar ellen. Egyre többen vetik fel a demokratikus átmenet hősének számító és Nobel-békedíjjal kitüntetett Ang Szán Szu Csí felelősségét is.

Ferenc pápa mianmari látogatását nemcsak a 700 ezerfős helyi katolikus közösség várja. Az 50 milliós, buddhista Mianmarban (korábban Burma – F. I.) élő muszlim rohingják is az ő látogatásában reménykednek. Az ő érdekükben a katolikus egyházfő már többször felemelte a szavát.

A folytatás, illetve a teljes cikk videóval elérhető ITT

Forrás: hirtv.hu

sokkaljobb-kommentár: „Európának és benne Magyarországnak az a biztonsági érdeke, hogy Mianmarból ne induljon ki ilyen több százezres migrációs hullám. Ezért Magyarország támogatja Mianmart erőfeszítéseiben, hogy úrrá legyen a jelenlegi helyzeten” – húzta alá Szijjártó, aki kifejtette, hogy Magyarország támogatja Mianmart a demokratikus intézményrendszer maradéktalan kiépítéséhez szükséges reformokban és az ország gazdaságának stabilizálásában, hogy megszűnjenek a migrációt kiváltó politikai és gazdasági okok.

A rettenetesen bizonytalan hatalmi hátterű 50 milliós országot is örökbe fogadjuk? Hány országot még? Kezd most már ezekből egy kicsit sok(k) lenni! Itthon tényleg ennyire minden rendben van? Adót lassan már csak a jövedelemhez alig jutóknak kell fizetni Magyarországon, és egyre nagyobb méreteket ölt az elszegényedés. A választások előtt tényleg muszáj végképp ellehetetleníteni Magyarországot? Hány túlnépesedett szegény országot fogadnak még örökbe a nyakunkra?

A Béke Nobel-díjat elég sokan kapták már meg érdemtelenül! Visszavételére nincs lehetőség. Ang Szan Szu Csí évekig volt börtönben és házi őrizetben. Miután hatalomhoz jutott, kiderült, hogy nem képes segíteni a hazáján. De majd Magyarország segít nekik…

Békéscsaba, 2017. november 22.

F. I. – K. M.

Emlékeztető 1.: „Amit fontos lenne megtenni, az, hogy mindenhol korlátozzuk a születések számát és népszerűsítsük a – rasszok közötti – vegyes házasságokat abból a célból, hogy létrejöjjön egy globális emberfaj egy olyan világban, amelyet központi kormány fog teljes egészében irányítani.” (G. Brock Chisholm pszichiáter, az Egészségügyi Világszervezet első főtitkára a Kalergi-terv lényegéről) NEM SOROS-TERV, KALERGI-TERV!

Emlékeztető 2.: „A szenvedésünk az európai és nyugati kereszténység sorsának az előszele” – nyilatkozta 2015 augusztusában az olasz származású Corriere della Sera-nak Amel Shamon Nona, moszuli káld érsek, akinek iraki közösségét verte szét az ISIS! „Próbáljanak megérteni engem. Az önök liberális és demokratikus elvei egy fabatkát sem érnek itt. Meg kell érteniük a közel-keleti realitást, mert egyre több muszlimot engednek be országaikba. Önök is veszélyben vannak. Erős és bátor lépésekre van szükség, még ha azok ellentmondanak az elveiknek, akkor is. Azt hiszik, hogy minden ember egyenlő. De ez nem igaz: az iszlám nem vallja ezt. Az önök értékeik nem a muszlimok értékei. Ha ezt nem értik meg elég hamar, önök annak az ellenségnek lesznek az áldozatai, akit önök engedtek be az otthonukba” – nyilatkozta az érsek. (Részlet a Megrázó üzenet a Közel-Keletről című írásból)