Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15114046

2017. október 22.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ma Előd napja van.
Holnap Gyöngyi napja lesz.

Merkelék kapták a legtöbb szavazatot

Az Angela Merkel kancellár vezette CDU/CSU jobbközép pártszövetség kapta a legtöbb szavazatot a vasárnapi németországi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson a szavazókörökből kilépő választók megkérdezésén alapuló felmérések (exit poll) urnazárás után közzétett eredménye szerint.

Az ARD és a ZDF országos köztelevíziók megbízásából végzett kutatások alapján a CDU/CSU a szavazatok 32,5-33,5 százalékát szerezte meg, támogatottsága csökkent a négy évvel korábbi 41,5 százalékhoz képest.

Jobb eredményre számítottak Merkelék

Az MTI idézi Angela Merkel első nyilatkozatát. A kancellár azt mondta: elérte stratégiai célját a CDU/CSU jobbközép pártszövetség a vasárnapi németországi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson. Hangsúlyozta, hogy a pártszövetségben ugyan mindenki jobb eredményre számított, de egy igen nehéz kormányzati ciklus után mégis a CDU/CSU szerezte messze a legtöbb szavazatot, megkapta a felhatalmazást a választóktól a kormányalakításra, és nélküle nem lehet kormányt alakítani.

A cikk folytatása, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel ITT !

Forrás: alfahir.hu

Az mno.hu összeállítása elérhető ITT

Az Európai Unió parlamenti elnöki székét az otthoni, németországi siker érdekében elhagyó Martin Schulz Angela Merkel kihívójaként megbukott. Kijelentette, hogy nem lép a pártja koalícióra Merkelékkel, akik valószínűleg nem is kérték volna erre fel. Amennyiben koalíció jött volna létre a szocdemek és Merkelék között, akkor Schulz lett volna a külügyminiszter. Ami azért is nagy tett lett volna, mert neki érettségije sincs. Ennek ellenére az EU-ban jó pár évig szedte a nagyon magas jövedelmet, illetve még így is további három évig szedheti, mert az EU-ban három évig jár az onnan kikerülőknek a teljes apanázs. Az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű migránsellenes párt jócskán feljött, tíz százalék feletti eredményével ott lesz a parlamentben. Megy is jócskán a visítás…

Németországban valószínűleg a Zöldek és a Liberálisok lépnek koalícióra Angela Merkelékkel. A választás végeredménye a levélszavazatok kiértékelése után válik véglegessé, de végeredményre már nem igazán lesz hatással.

Békéscsaba, 2017. szeptember 25.

Összeállította: F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Ma az én országomban nincsenek idegen hadseregek. Az Ön országában még csaknem 60.000 idegen katona tartózkodik. Jelenlétük okát értettem abban az időben, amikor a volt Német Demokratikus Köztársaságban a szovjet katonák a Varsói Szerződés részeként voltak jelen. Ma nem létezik a Varsói Szerződés, de az Amerikai Egyesült Államok és Nagy-Britannia katonái továbbra is Németországban tartózkodnak. Miért?” (Részlet  Jozef Banáš szlovák író Angela Merkelhez intézett nyílt leveléből)