Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15645361

2017. november 25.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ma Katalin napja van.
Holnap Virág napja lesz.

Megint kikapott a magyar válogatott!

Megint kikapott a magyar válogatott!

TAO, sport, foci, adókedvezmények

A napokban adták át a 15,6 milliárdból megépült szombathelyi stadiont. Parkoló még nem épült hozzá, ezért a környező lakások parkolóiba fognak parkolni? Később biztos épül majd parkoló is néhány milliárdért.

A szombathelyi Haladás 15,6 milliárd forintos költséggel felépült új sportkomplexumának 9000 férőhelyes, UEFA IV-es besorolású, teljesen fedett lelátóval rendelkező futballpályája a bemutató napján, 2017. október 18-án. MTI Fotó: Varga György

Az ingyenes megnyitóra sem igazán telt meg a hatalmas, feleslegesen nagy stadion. Vajon a Népstadion helyén 200 milliárdért épülő Puskás Stadion is kongani fog az ürességtől? A lényeg, hogy legyen méregdrága beléptető rendszerekkel minél több stadion? Elképesztő módon már jócskán építenek stadionokat az adónkból külföldön is! A fenntartási költségeik is minden esetben a jövedelemhez alig jutók nyakába marad... Egyelőre még nem jelentkezett vállalkozó az üzemeltetésére.

Mi az a TAO? Az államkassza helyett egy sor vállalkozásnak előírják, hogy ne az államkasszába, hanem a TAO számlájára utalják át a társasági adó egy részét. A vállalkozókat ezzel kár nem éri, de jóval kevesebb pénz jut például az egészségügyre, az oktatásra, a szociális ágazatra, és minden olyan kiadásra, amit az adóból finanszíroz az állam. Orbán Viktor egyszer azt találta mondani, hogy ez nem közpénz! Hát akkor mi? Ezek a pénzek egyre jobban hiányoznak az egészségügyből, az oktatásból, a szociális ágazatból és sok más fontos helyről!

Az elit focisták (NB I. és a válogatott) fizetését is a TAO-ból folyósítják, 3 és 8 millió között szóródik a jövedelmük. Adókedvezményt kapnak, még a 15 százalékos egykulcsos adót sem kell nekik befizetni, jövőre meg már alig fognak adózni ebből az irgalmatlan magas jövedelemből. A bankadó mértéke évente csökken, jövőre a még meglévő mennyiséget is a TAO-ba kell majd utalni. Százmilliárdokról van már szó! A jegybank összes kiadása a magyar adófizetőket terheli, összes nyeresége meg a jegybankot és hat alapítványát. Az is közpénz! Ott is folynak kifelé az adómilliárdjaink.

A bankadót a bankok a bevezetés idején tovább számlázták a számlájukat náluk vezetők felé. A bankadó csökkenése ellenére nem igazán csökkentek a számlavezetési díjak. Minden egyes többletadót az érintett multik és a kereskedelem továbbít az ügyfeleik felé. Vagyis mindig a kisember húzza a rövidebbet! Az italautomatákat is bevezetik online pénztárgépekkel az adóhatósághoz, az is áremeléssel, vagy a készülékek eltávolításával fog járni. Az ennél sokkal fontosabb, hatalmas bevételeket termelő KASZINÓK továbbra sem lesznek bevezetve. Igaz, Fidesz közeli milliárdosok az üzemeltetők. Vajon hová tűnik el onnan is az adónk?

A TAO-ból agyonfizetettek tegnap megint vereséget szenvedtek, ezúttal az adóparadicsomként működő kis hercegségtől, Luxemburg válogatottjától. Sem az andorrai, sem a luxemburgi vereségnek nem lesz hatása a giga jövedelmükre! Nincs teljesítményhez kötve, ami kitermelte ezeket a gyalázatos eredményeket. Luxemburgtól 2:1-re „sikerült” kikapni. A TAO-ról a 2017. szeptember 30-án kelt cikk elérhető ITT

Amúgy a csonka hazában minden rendben van, már a fél világot támogatja a magyar kormány, például több ázsiai és afrikai országot (Laoszt, Vietnamot, a Fülöp-szigeteket, stb.) és több afrikai országot. A legutóbbi hír szerint a népességrobbanás előtt álló, terrorral és korrupcióval sújtott Nigériát is. Erről bővebben ITT

A legtöbbe Ukrajna támogatása kerül. Oda már évente 15 milliárd forint megy ki csak nyugdíjként, és ingyenes a betegellátás is. Fizetünk ki munkabért is, amit Ukrajna megadóztat! Megy ki jócskán segélyszállítmány is, és támogatjuk az ukrán mezőgazdaságot, hogy legyen a magyar gabonának konkurenciája. Az oroszok elleni embargó úgy alakul, hogy Oroszország önellátó lesz, gabonából például már exportálnak. Ez is hatással lesz a magyar gabona értékesítésére. Jobb lenne időben áttérni a zöldség- és gyümölcstermesztésre, de hát nem úgy, hogy oligarchák kezébe adjuk a magyar termőföldet, és ők nem arra rendezkednek be, hogy minél több munkavállalót alkalmazzanak. Nekik a 70 ezer forint/hektár/év uniós támogatás a fontos. Bizony ez is hozzá fog járulni ahhoz, hogy a magyar vidék végképp ellehetetlenüljön!   

Békéscsaba, 2017. november 10.

F. I.

Emlékeztető 1.: „Mikor lehet elmondani végre azt, hogy már nem vagyunk Következmények nélküli ország? Valódi rendszerváltozás kellett volna, de nekünk sem a forradalom, sem a rendszerváltozás nem sikerült. Az a kevés magyar, akinek sikerült, azok viszont ma már többszörös milliárdosok, offshore lovagok, oligarchák, a társadalom többsége viszont egyre rosszabb helyzetbe kerül az alacsony fizetések, a magas adók, a devizahitelezésnek nevezett csalás és a korrupció miatt. Egyre többször hangzik fel a sóhaj, hogy Anyám, én nem ilyen lovat akartam!” (Részlet az 1956. november 4-e pokoli hajnala című írásból)

 Emlékeztető 2.: „Azok nem döbbentek meg a hír hallatán, akik behatóan foglalkoztak, foglalkoznak a szervezett bűnözés és a politika kapcsolatával. Azt látni kell, hogy Portik Tamás, illetve Vizoviczki László olyan birodalmat építettek ki, és olyan hatalmas vagyonra tettek szert, amivel gyakorlatilag bármit el tudtak, tudnak érni itthon, s nem mellékesen, ezeknél az összegeknél jelentőségét veszíti a párthovatartozás is. A politika egy része az elmúlt évtizedekben lefeküdt ezeknek az embereknek.” (Részlet a Kisberk Szabolccsal készült „Ha mindent elmondanék, úgy járhatnék, mint Boros Tamás az Aranykéz utcában” című interjúból)