Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15819200

2017. december 15.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Valér napja van.
Holnap Etelka napja lesz.

Még több pénzt visz az Orbán Viktor számára kinézett karmelita kolostor felújítása

Hónapról hónapra folyamatosan drágul az Orbán Viktor számára kinézett karmelita kolostor felújítása a budai Várban – derül ki a Miniszterelnökség által közzétett szerződésekből. Május óta már négyszer, minden hónapban módosítani kellett a költségeket.

Az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.-vel kötött, eredetileg 233 millió forintos szerződést legutóbb szeptember 30-án módosították, eszerint a végösszeg már 350 millió forintra rúg majd. A kiválasztott cég feladata a karmelita kolostor felújításához kapcsolódó teljes körű, minden szakágra kiterjedő tervellenőrzés és műszaki ellenőrzés.

Még 2016 májusában Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök csak ideiglenesen kap helyet a karmelita kolostorban. A Miniszterelnökség ugyanis húsz éven belül a Sándor-palotába kerülhet, ahonnan a köztársasági elnök a Budavári Palotába költözhet.

A folytatás, illetve a teljes cikk fotóval, további elérhetőségekkel ITT

Forrás: mno.hu

sokkaljobb-kommentár: Ebben nincs semmi újdonság, hiszen valamennyi uniós pénzből vagy magyar adófizetői pénzből megvalósuló beruházás jócskán többe kerül, mint a tényleges költség. Erre volt példa a Sorsok Háza, vagy a vizes vébé. Annak a költsége is még mindig emelkedik. A Budapest 2024 nevet viselő, az olimpiát szervező bizottság – bár nem lesz olimpia Budapesten még 2028-ban sem – tovább működik, és nyeli az adónkat. Vajon hová kerül ez a temérdek milliárd forint az egészségügy és az oktatás rendbetétele helyett? Ha nem vagy Fideszes, nincs lehetőséged?

Mészáros Lőrincből négy év alatt az ország ötödik leggazdagabb emberét csináltak, és jócskán megszedi magát Garancsi István, Orbán kötélbarátja is. Rogán Antal és adóelkerülő offshore lovag barátai a Letelepedési kötvényen jócskán meggazdagodtak, amibe a magyar társadalom már jövőre belepusztulhat. Mert bizony a kötvényeket öt év után kamattal terhelten kell visszavásárolni. Ami Rogánnak a letelepedési kötvény, Szijjártónak az a kereskedőház. Vajon tudja még egyáltalán, hogy melyik sivatagba hányat nyitott?

Moszkvában az emberük (Kiss Szilárd) évekkel ezelőtt négyezer(!) darab schengeni vízumot adott el. Azóta sem lett következménye! Nemcsak anyagi, de erkölcsi mocsárban is tapicskolunk. Nemzetinek mondott kormány idején… 

Békéscsaba, 2017. október 10.

F. I. – T. Z.

Emlékeztető 1.: „Az igazságszolgáltatásnak azt a jogi kérdést kellene vizsgálni, hogy hibás termékek voltak-e a devizahitelek, és ha igen, hogy válhattak általánossá? – tette fel a kérdést Orbán Viktor 2013. július 5-én a Kossuth Rádióban. Tisztelt Miniszterelnök úr! Tudjuk, az emberi emlékezet véges, erre azért mégiscsak illene emlékezni: a devizahitelezést a 88/2001. (VI. 15.) számú kormányrendelet tette lehetővé az előző Orbán-kormány idején. A folyósítást a Gyurcsány-kormány vitte tökélyre, amelynek veszélyére szóban és írásban figyelmeztetett a svájci nemzeti bank elnöke. Az üzenetet a Fidesz-közeli Járai Zsigmond akkori jegybank elnök kapta meg, de nem tett semmit a leállítás érdekében.”  (Részlet a Mi tette lehetővé a devizahitelezést? című írásból)

Emlékeztető 2.: „Senki sem lépheti át saját árnyékát. Ha egy politikus nem tartja magát korábban kimondott gondolataihoz, s mindig csak a pillanatnyi népszerűségre gondol, eltávolodik egykori önmagától, akkor előbb-utóbb erkölcsileg megsemmisül, kiürül, és zörögni kezd, mint a mákgubó ősszel, ha fújja a szél.” (Orbán Viktor ellenzékben, 1993)

Emlékeztető 3.: „A közéleti leromlást a kormány feje testesíti meg. A hazugságokra épülő politika tönkretette a gazdaságot, így a legenyhébb minősítés, amit a miniszterelnök kiérdemel, a persona non grata.” (Orbán Viktor ellenzékben, 2006. december 13.)