Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15610806

2017. november 20.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ma Jolán napja van.
Holnap Olivér napja lesz.

Még mindig üzemel az olimpiát előkészítő cég

Még mindig működik a budapesti olimpia előkészítésével megbízott cég, pedig a pályázatot már negyedéve visszavonták. A társaságot a félév végéig talán megszüntetik – mondta most a Miniszterelnökség vezetője. Egyes szerződések tovább élhetnek, ha a határidő később jár le.

Lázár János március végén jelentette be, hogy bezárják az olimpia pályázat összeállításával megbízott állami céget, a Budapest2024 Zrt.-t. A minisztert kérdezni sem kellett, magától elújságolta a hírt.

„Az olimpiai pályázat lezárásával kapcsolatos jelentést is megtárgyalta a kormány, a pénzügyi ellátás megtörtént, az olimpiai pályázat lezárásra került, a központi költségvetés eredetileg 19,1 milliárd forintot szánt az előkészületekre, ebből a föl nem használt rész 12,6 milliárd forint, amely visszautalásra kerül a költségvetésbe. A Budapest2024 Nonprofit Zrt. pedig fölszámolásra kerül” – mondta a kancelláriaminiszter.

A cég megszüntetésének a nyilvántartásban nincs nyoma. Nem csak a cégadatbázisból tűnik úgy, mintha a Budapest2024 ugyanúgy működne, mint korábban. A Budapest2024 székhelye a második kerületben van, ottjártunkkor a recepciós a harmadik emeletre irányított minket, mondván, ott működik a nonprofit társaság. A harmadik emeleten emberek jöttek-mentek. Bent is lázasan folyt a munka.

A cég telephelye a Nyugati tér szomszédságában található, az Eiffel Palace-ban. A patinás irodaházat drága pénzen vette meg néhány éve a Nemzeti Bank egy offshore hátterű vállalkozástól.

A Budapest 2024 Zrt. vezérigazgatóját telefonon értük el. Mihók Attila megerősítette, hogy irodabérleti szerződéseiket még nem mondták fel. És nem fogják a jövőben sem. Mert nem tudják.

És az irodákat mire használják?

– A Ganz utcai irodába, ahol jártak, de ha szólnak, tudtuk volna fogadni is önöket, oda beköltözött a kétharmadába a vizes vb-t bonyolító cég, azt kiadtam albérletbe, hogy ne álljon üresen, a többi helyen a jogászaink vannak.

És az Eiffel Palace?

– Az Eiffel Palace-ban egy kis iroda van, amit a Schmitt Pál használt.

Használt vagy használ?

– Tudomásom szerint még mindig használja. Időnként, de azt az irodát sem tudom egész egyszerűen egy nap alatt felmondani.

Az Eiffel Palace bérleti díja havi 2200 euró, tehát mindegy 700 ezer forint. Az irodát 2017 végéig bérlik. Mihók Attila arra a kérdésünkre, hogy hány szerződést nem tudtak felmondani, azt válaszolta, hogy csak néhány élő szerződésük maradt. Állítása szerint a munkatársak többségétől is megváltak már. A Budapest 2024 Zrt-nél ő maradt, egy kommunikációs munkatárs, valamint a pénzügyesek, hogy előkészítsék a cég megszüntetését.

Forrás: hirtv.hu

sokkaljobb-kommentár: Schmitt Pál rövid ideig volt köztársasági elnök, belebukott abba, hogy korábban plágiumot követett el, másolt a doktorijába. Az átkosban is mindig jókor volt jó helyen a Fidesz nagy kedvence, akár nagykövetként, akár vendéglátósként. Ő írta alá 1984-ben, hogy a magyar csapat nem megy a Los Angeles-i olimpiára. Legalább olyan fontos embere Orbán Viktornak, mint Farkas Flórián.

A másik vérfagyasztó történet a vizes vébé, amelynek a költségei már úgy elszálltak, mint a sóhaj! A tervezett 25 milliárd helyett már 150 milliárd forint körül száguldanak a költségek, de még két hónap hátra van, tovább lehet a költségeket növelni. A várható bevétel 7-8 milliárd forint. Még az sem biztos, hogy egyáltalán bekerül ez a csekély bevétel az államkasszába.

Az Eiffel-palotát egyébként az egyik jegybanki alapítvány vásárolta meg a jegybanki nyereségből, amit be kellett volna fizetni az államkasszába, mert az közpénz! Eddig cirka 300 milliárd forintot szervezett ki a jegybank az alapítványokba. Néhány alapítványtól jövedelmet húz például Matolcsy György és Polt Péter legfőbb ügyész felesége is. A jegybanktól meg havi ötmilliót… Van arcuk bérleti díjat kérni a magyar adófizetőktől a saját pénzükből vásárolt irodaházban! Év végéig még megy ki nekik a havi 700 ezer forint. Vajon mennyit kap Schmitt Plágium Pál havonta ezért a semmi tisztségért (is)? Amúgy a köztársasági elnöki hivatal utáni járandósága és a Nemzet Sportolója cím után minimum három millió forint lehet a havi apanázsa.

Békéscsaba, 2017. május 19.

F. I. – K. M.

 

Emlékeztető: „Március 29-én délelőtt összeült a Semmelweis Egyetem doktori tanácsa, és a tényfeltárói jelentés végkövetkeztetésével („a doktori eljárás formailag megfelelt az akkor még önállóan működő Testnevelési Egyetem gyakorlatának”) szemben elsöprő többséggel azt javasolta, hogy az államfőt fosszák meg doktori címétől. A doktori tanács elnöke, Tulassay Tivadar rektor bejelentette, hogy kezdeményezi Schmitt Pál doktori címének visszavonását, és délutánra összehívja az egyetemi szenátust. A szenátus március 29-én délután 33 : 4 arányban visszavonta a doktori (doctor universitatis) címet, amit a rektor 19 órakor sajtótájékoztatón jelentett be. (Forrás: wikipedia, 2012). A plágium következtében lemondott ugyan Schmitt, de a jövedelme ennek következtében nagyot nőtt úgy, hogy nincs feladata. Ez az igazi magyaros elmarasztalás!