Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15113982

2017. október 22.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ma Előd napja van.
Holnap Gyöngyi napja lesz.

Már nem menő az offshore, Magyarországon is nyomtalanul eltüntetők a gigavagyonok

Az offshore lovagként emlegetett hétpróbások tulajdonképpen olyanok, akik a magyarországi adófizetést elkerülve adóparadicsomokra jelentik be a cégüket. Sajnos nagyon sok ilyen magyar adóelkerülő van, és bizony a gazdagabb fajtából.  

Amikor a panamai adóparadicsomi botrány kiderült, és az tartalmazott néhány olyan magyar nevet is, akik a közéletből ismertek, azt gondolta a nép egyszerű gyermeke, hogy lesz következménye. Nem lett! A napokban bukott meg a panamai botrány miatt a pakisztáni miniszterelnök! Más országokban van következmény, nálunk nincs. Mi belevesztünk a stadionépítésbe, az adómilliárdjainkat elemésztő sporttámogatásokba, amelyet már bőséggel zúdítunk ki a határainkon túlra is. Stadiont készül építeni pártunk és kormányunk a bizonytalan hátterű Koszovóban is. Ezeket a drága létesítményeket fenn is kell tartani, mert könnyen úgy járnak, mint a Kárpátok géniuszának stadionja a szülőfalujában, vagy Stadler József akasztói stadionja.

Nálunk egyre több oligarcha tolong a kormány körül, és mindnek jut az adónkból és az uniós pénzekből. Csak arra nincs pénz, amire nagyon kellene. A magyar egészségügy, az oktatás és a szociális ágazat komoly bajban van.

Az alfahir.hu összeállítása további elérhetőségekkel a témában elérhető ITT !  

 

Békéscsaba, 2017. augusztus 10.

F. I. – T. Z.

Emlékeztető 1.: „Közel 700 vállalkozás működik ma Magyarországon egyértelmű panamai tulajdonosi háttérrel, és további 5000 hazai cég köthető hasonló egzotikus hátterű offshore-országokhoz – hívja fel a figyelmet közleményében az Opten céginformációs szolgáltató. Ugyan csökkent az offshore cégalapítások száma, a jelenség még távolról sem tűnt el. Az Opten adatai szerint a mai napig több mint 400 társaság tulajdonosi háttere köthető közvetlenül Panamához, a közvetett kötődéseket vizsgálva pedig már a 700-at közelíti a szám. A panamai érdekeltségű cégek között vegyesen találhatók kicsik és nagyok, és 15 olyan is akad, amelynek éves árbevétele meghaladja az egymilliárd forintot.” (Részlet a Magyarország eléggé fertőzött offshore szempontból című cikkből)

Emlékeztető 2.: „Ahhoz égnek és földnek össze kell szakadnia, hogy ez bekövetkezzen” – ezt mondta nevetve a Népszabadság tudósítójának Orbán Viktor, amikor az újságíró arról kérdezte, hogy megingott-e Matolcsy Györgyben a bizalma az MNB alapítványainak elképesztő pénzszórásai miatt. (Részlet az Orbán a Matolcsy-botrányról című cikkből)

Emlékeztető 3.: „Mint nagycsütörtökön Ferenc pápa néhány menekült lábát, olyan igyekezettel próbálja mosdatni a hazai ügyészségi és bírósági vezetők már alig-alig létező szakmai hitelességét a kormánypárti sajtó. Persze minden oka meg is van rá. Elég, ha csak néhány példát említünk az elmúlt hat év szégyenteljes igazságszolgáltatási „eredményeiből”. A tíz életet követelő vörös iszap katasztrófa, az emberi sorsok tucatjait tönkretevő 2006-os rendőri visszaélések, a Hagyó- és a fővárosi perekben született felmentő vagy felmentéssel felérő ítéletek, a megismételt, időhúzásra játszó Biszku-, Szilvásy- és Kulcsár-ügyek mind-mind a magyar jogrendszer, és annak vezetőinek személyes kudarcát jelzik.” (Részlet a Szerecsenmosdatók című cikkből)