Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15116546

2017. október 23.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ma Gyöngyi napja van.
Holnap Salamon napja lesz.

Lett letelepedési kötvény „váltja” a magyart

Miután a magyar kormány áprilistól szünetelteti a letelepedési állampapírprogramot, a piacon a lett kötvényprogram vált a legnépszerűbbé. A rigai kabinet 2015-ben indította el kötvényvásárlási programját, amely a magyarhoz hasonló, azzal a kivétellel, hogy ott nyeresége is származik belőle az államnak, nem úgy, mint hazánkban. 

A projektben az a külföldi kaphat letelepedési engedélyt a balti államban, aki 250 ezer euróért, mintegy 77 millió forintért ötéves állampapírba fektet. A lett költségvetésbe azonban további 25 ezer eurót is be kell fizetni, vagyis azon kívül, hogy az állam forráshoz jut, még 7,7 millió forintos bevétele is keletkezik minden egyes ügyletből. Sőt, a lett állam nem fizet kamatot az állampapír után, azaz ingyen használja a külföldi bevándorló pénzét. Érdekes módon a lett programban nincsenek offshore cégek, nem úgy, mint hazánkban, ahol csak a kormánypártok által favorizált vállalkozások – összesen nyolc, többségében adóparadicsomokban bejegyzett cég – kaptak értékesítési engedélyt. 

Lettországban bármilyen ügynökség árulhatja a letelepedési papírokat, ezért egészséges verseny bontakozott ki a nemzetközi vízumpiacon. Ez megmutatkozik a közvetítői díjakban is, hiszen a magyar programnál 35–60 százalékkal olcsóbb a jutalék, miután 25–30 ezer eurós átlagos közvetítői díjak alakultak ki a lett programot hirdető ügynökségek körében – írja többek között az mno.hu. A cikk további elérhetőségekkel elérhető ITT !  

Tehát lehet becsületes üzlet is a Letelepedési kötvény. Nálunk 2012-ben az Államadósság Kezelő Központ kezdte meg árusítani a kötvényeket, azonban Rogán Antal lecsapott a nagy lehetőségre, és nem sokkal az árusítás megkezdése után máris megalkották a haveri kört kedvező helyzetbe hozó törvényt. Az Országgyűlés igazi törvénygyárként működik, és általában csak olyan törvények kerülnek terítékre, amelyeket a kormánypártok terjesztenek elő, az ellenzéknek nem sok babér terem! 

A magyar letelepedési kötvények öt év utáni kamatokkal terhelt visszavásárlási kötelezettsége az adófizetőket fogja terhelni. Az adóelkerülő lovagok eddig kb. 180 milliárd forint haszonhoz jutottak. A visszavásárlás már a választások után nem sokkal meg is kezdődik. Emiatt és a temérdek szavazatvásárlási milliárd miatt hitelt kell felvenni, és bizony kemény megszorítások jönnek a magyar adófizetők nyakára. A legkönnyebb dolguk a levélben szavazóknak van, ők ennek a kormánynak csak az áldásaiból részesülnek… 

Békéscsaba, 2017. július 24.Anton 

Emlékeztető: Vona Gábor szerint a világ legdrágább népszavazási kampánya után, egy kétéves hazudozás után, egy permanens sorosozás és migránsozás után lehullt a lepel: „Orbán nem tudja megvédeni Magyarországot! Orbán végig hazudott. Orbán mégis beengedi a migránsokat, méghozzá olyan fiatalokat, akik maholnap már felnőttek. Orbán hülyének nézte a saját szavazóit és a magyar társadalmat. Azt mondta folyamatosan, hogy ez a legfontosabb kérdés, és íme, letette a fegyvert. Részéről jöhetnek a bevándorlók. A Jobbik meg fogja védeni Magyarországot. Se szegény migráns, se gazdag migráns! Magyarország a magyaroké!”– írta a Facebookon a Jobbik elnöke.” (Részlet az Emberek! Orbán mégis beengedi a migránsokat című cikkből) Rogán Antal Brüsszelben bejelentette, hogy a 14 év alatti gyerekeket befogadjuk… A családegyesítéssel akár 30 felnőtt is bejöhet majd. 

 

sokkaljobb.hu