Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15114140

2017. október 22.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ma Előd napja van.
Holnap Gyöngyi napja lesz.

Lavrov az orosz-amerikai viszony jelenéről és jövőjéről

Nagy kő fog leesni az emberek szívéről, amikor Amerika végre rászánja magát az együttműködésre Oroszországgal – idézte a Magyar Békekör Szergej Lavrov orosz külügyminiszternek az Amerikai Nemzeti Érdekközpont küldöttségéhez intézett szavait. Az amerikai delegáció Dmitri Simes elnök vezetésével találkozott vele pénteken Moszkvában.

Lavrov orosz külügyminiszter

Az egész világ abban érdekelt, hogy erősödjön Oroszország és az Egyesült Államok kapcsolata, és általánossá váljon az együttműködés olyan közös célokért, mint amilyenekért Szíriában harcolnak közösen - fűzte hozzá.A tömegpusztító fegyverek terjedésének megakadályozását és a közel-keleti terrorizmus felszámolását említette a legfontosabb közös teendőként.

Lavrov azt mondta az amerikai delegációnak, Moszkva nem fogja tűrni, hogy az Egyesült Államokban történő minden rosszért Oroszországot tegyék felelőssé, és Oroszországot vádolják mindenért, ami Amerikában negatív. Minden jóérzésű, gondolkodó ember látja, milyen abszurd vádakkal illetnek minket. „Úgy gondoljuk, hogy ez az időszak véget fog érni, és az amerikai népben remélhetőleg felül fog kerekedni a bölcsesség és a pragmatizmus” – mondta Oroszország külügyminisztere az amerikai küldöttségnek.A magyar közszolgálati média nem tartotta szükségesnek, hogy tudósítson Lavrovnak az orosz–amerikai együttműködésről tett kijelentéseiről – jegyezte meg a Békekör.

Forrás és fotó: Nemzeti Hírháló

Amerikai segítség nélkül az Iszlám Állam terroristái nem ölhették volna meg az orosz tábornokot. Az írást Lovas István újságíró blogjáról vette át a Nemzeti Hírháló! Amerika utánpótlás szállítása nélkül a 40-50 fokos sivatagban az Iszlám Állam magától kipusztult volna. A cikk elérhető ITT

Emlékeztető 1.: „Azt mondták, terroristák ellen harcolunk, de az igazi terrorista én voltam, és az igazi terrorizmus ez a megszállás maga! (Mike Prysner, Irakot megjárt amerikai katona 2011-ben)

Emlékeztető 2.: „Az ISIS (Iszlám Állam) barátaink és szövetségeseink finanszírozása révén indult el.” (General Wesley Clark, volt NATO tábornok)

Emlékeztető 3.: „Amit fontos lenne megtenni, az, hogy mindenhol korlátozzuk a születések számát és népszerűsítsük a – rasszok közötti – vegyes házasságokat abból a célból, hogy létrejöjjön egy globális emberfaj egy olyan világban, amelyet központi kormány fog teljes egészében irányítani.” (G. Brock Chisholm pszichiáter, az Egészségügyi Világszervezet első főtitkára a Kalergi-terv lényegéről) NEM SOROS-TERV, KALERGI-TERV!