Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15116511

2017. október 23.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ma Gyöngyi napja van.
Holnap Salamon napja lesz.

Itália köszöni, nem kér Orbán tanácsaiból

Olaszországban az elmúlt napokban nemcsak a vizes vb miatt került a középpontba Magyarország. Nagy port kavart az is, hogy Ausztria után Orbán Viktor vezetésével a V4-ek is kritizálni kezdték a mediterrán országot a migrációs kérdés kezelésével kapcsolatban.

Múlt hét csütörtökön Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter figyelmeztette olasz kollégáját, Angelino Alfanót, hogy „bár ma még a két ország hatóságai együttműködnek a határokon, ha Olaszország továbbra is megengedi, hogy a bevándorlók délről északra jöjjenek, Ausztria le fogja zárni a határait”. Mi több, arra kérte az olasz minisztert, hogy a migránsokat ne engedjék tovább a szicíliai Lampedusa szigeténél. Az olaszok, akik évek óta az uniós tagországok segítségét kérik, teljesen felháborodtak ezen nyilatkozatok miatt. Alfano szerint kollégája kijelentése „csak az osztrák választási kampány egy mozzanata”. Lampedusa polgármestere, Totò Martello ennél sokkal tovább ment, mondván, „egy ilyen megjegyzést egy nácitól várnék, nem egy uniós ország miniszterétől”.

A folytatás, illetve a teljes cikk elérhető ITT

Forrás: mno.hu

Emlékeztető 1.: A jobbikos politikus bírálta Orbán Viktor brüsszeli politikáját, és arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar kormányfő korábban aláírta a kvótákról szóló határozatot, „majd elszaladt a bíróságra megtámadni azt a dokumentumot, amelyen ott virít az ő aláírása is”, közben belekezdett egy Brüsszel-ellenes kampányba, hergelte a magyar társadalmat az EU ellen. (Részlet a Gyöngyösi: A kormánypárti képviselők nagy része nem tud idegen nyelveken kommunikálni című írásból)

Emlékeztető 2.: „Akár a több százat is elérheti azoknak a szerb állampolgárságú muzulmán férfiaknak a száma, akik magyar nőkkel kötött érdekházasságuk révén jutottak európai uniós tartózkodási engedélyhez. Ezért több millió forintnak megfelelő eurót kifizettek, ám a szegény sorsú, többségében roma „álfeleségek” mindössze 50-70 ezer forintot kaptak a távolról sem boldogító igenért. Ráadásul a szépen gazdagodó szervezők mellett ők is odaülhetnek a vádlottak padjára – miközben „férjeik” már rég felszívódtak Nyugat-Európában.” (Részlet a Feleség ötvenezer forintért című cikkből)