Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15645322

2017. november 25.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ma Katalin napja van.
Holnap Virág napja lesz.

III/III-as ügynökkel együtt avatott a fideszes képviselő, a fideszes polgármester és Orbán felesége

Kedden ünnepélyesen átadták Egerben az Ökumenikus Segélyszervezet új szociális és fejlesztő központját.

Az eseményen közösen avatta fel az épületet Nyitrai Zsolt egri fideszes országgyűlési képviselő, Habis László fideszes polgármester, Pajtók Gábor Heves megyei kormánymegbízott és egyben városi fidesz alelnök, Lévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, Orbán Viktor miniszterelnök felesége és Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója. 

Az eseményről az MTI beszámolt és fotót is közzétett.

A résztvevők közül különösen érdekes Lehel László személye, aki 1983 után Filozófus fedőnéven, III/III-as ügynökként éveken át figyelte az egyház munkáját, most pedig ökomenikus segélyszervezet központját avatta fel egy érseki városban, fideszes politikusok gyűrűjében.

Lehel 1988 óta főtitkára a szervezetnek, melynek jó kapcsolatai vannak a Fidesszel, Lévai Anikó hosszú ideje a segélyszervezet nagyköveteként dolgozik és a kormány valamint az Ökumenikusok stratégiai partnerei között is sok az egyezés – írta a 444.hu.

Lehel korábban sem tagadta ügynöki múltját, sőt, ideiglenesen felfüggesztette tevékenységét is, ám a szervezet közgyűlése visszahívta.

Az ügyre Mirkóczki Ádám, a Jobbik helyi országgyűlési képviselőjelöltje Facebook oldalán reagált:

„A Fidesz elszámoltatását és a kommunista diktatúrához fűződő viszonyát mi sem jellemzi jobban, mint egy a napokban történt egri esemény. Most nem a szociális ellátóközpont megnyitására gondolok (az nagyon helyes), hanem az azt átadó szereplőkre. Nyitrai Zsolt, aki egész évben az 1956-os szabadságharcunkat dicsőítő '56-os emlékpontokat adott át és azzal turnézott az egész megyében, jobban nem is gyalázhatta volna most meg 1956 hőseit, magát pedig nem is jellemezhette volna jobban: Azzal a Lehel Lászlóval pózol (már nem először), akiről nemrég derült ki, hogy „Filozófus” fedőnéven szervezte be 1983-ban a III/III és még csak egy fikarcnyi megbánást sem tanúsított soha...” – írta a politikus.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: A 67 éves Lehel László evangélikus lelkész ügynök volt, amire nemrégiben derült fény. Mégis maradhatott a segélyszervezet élén, és Lévai Anikó is ott asszisztál mellette. Lehel László is rájárhat a nyugdíjkasszára is… Lehel László történetéről bővebben ITT

A másik ilyen spicli tavaly október 23-án elő lett léptetve, majd a felháborodás után menesztették a belügyminisztérium államtitkári székéből. Kiemelt nyugdíja lett, és néhány nap múlva már Pintér Sándor egyik volt cégénél kapott lehetőséget. Következmények nélküli ország lettünk. Amúgy meg Orbán Viktor az egyetlen olyan miniszterelnök 1990 óta, aki nem esett át nemzetbiztonsági átvilágításon!

Békéscsaba, 2017. november 11.

F. I. – T. Z.

Emlékeztető: „Váljatok népből nemzetté!” (Wass Albert)