Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15116619

2017. október 23.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ma Gyöngyi napja van.
Holnap Salamon napja lesz.

Hoppá! Semmilyen tevékenységet nem végez Simonka György 30 kilométert tévedő cége

Az már kiderült, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség által büntetőeljárás alá vont fideszes országgyűlési képviselő, Simonka György cége a hivatalosan megadott tervekkel ellentétben 30 kilométerrel arrébb, Békéscsabán építette meg az üzemcsarnokát. Ám most már azt is tudjuk, hogy a kormánypárti politikus által is tulajdonolt Mentor Menedzsment Kft. közeljövőben nem tervez semmilyen tevékenységet sem folytatni a békési megyeszékhelyen.

A Simonka-cég ügye azért kavart nagyobb vihart, mert munkahelyteremtés céljából nyert el 60 millió forintos uniós forrást a szerelőcsarnok megépítésére, ilyenformán nem volt mindegy, hogy a beruházást hol valósítják meg. Nos, a pályázati kiírásban még Medgyesegyháza szerepelt, és az, hogy 3 embert fognak alkalmazni, ám a valóságban Békéscsabán épült meg a csarnok – és jelenleg semmilyen munkát nem végeznek.

(Jellemző, hogy az ellenőrzést végző Nemzetgazdasági Minisztériumnak semmi problémája nem volt és elfogadta a fejlesztésről készült jelentést).

A térség jobbikos országgyűlési képviselő-jelöltje, Kocziha Tünde arról tájékoztatta az Alfahírt, hogy a több gyanús ügybe is belekeveredő fideszes politikus cége semmilyen működési engedélyt nem kért még a békéscsabai telephelyre.

„Az önkormányzati hivatal Igazgatási Osztályától azt a felvilágosítást kaptam, hogy semmilyen tevékenység elindítására nem indult el engedélyezési eljárás, ezt pedig azt feltételezi, hogy a közeljövőben nem akarnak az uniós pénzből 2015-ben felhúzott csarnokban semmit sem csinálni” – magyarázta a jobbikos politikus.

Kocziha Tünde szerint így felmerülhet a gyanú, hogy az elnyert 60 milliónak a nagyobb része a munkahelyteremtés helyett egészen más célokra ment el.

Érdeklődtünk a helyi viszonyokról az országgyűlési képviselő-jelöltnél, aki elmondta, hogy Békéscsabán – Simonkával szemben – sokan örülnének annak, ha munkahelyteremtésre szánt pályázati pénzhez juthatnának, ám az a tapasztalat, hogy ez csak azoknak sikerül, akik jó viszonyt ápolnak a helyi Fidesszel.

„Gyakorlatilag lehetetlen pályázni annak, akinek nincsenek politikai kapcsolatai, pedig sok helyi vállalkozás esetében valós a munkahely-teremtési szándék” – fogalmazott Kocziha Tünde.

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel ITT

Forrás: alfahir.hu

Emlékeztető 1.: „Amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája.” (Lánczi András filozófus, a Századvég volt munkatársa, egyetemi kancellár)

Emlékeztető 2.: „A kormány nem vállalkozást ösztönöz, baráti oligarchahálózatot épít ki. Ezt bizonyítja, hogy amikor összeveszett a miniszterelnök Simicska Lajossal, akkor minden pozíciójából elkezdték kiszorítani és az új csókosokat próbálják helyzetbe hozni. És Mészáros Lőrincet vagy Garancsi Istvánt sem azért támogatja, mert ezzel egy-egy szektort ösztönöz, hanem azért, hogy a politikai hatalmát megtámasztja néhány nagyvállalkozó, ráadásul mivel egy koncentrált-centralizált szféráról van szó, csak pár szereplővel kell kiegyeznie – és ezek az oligarchák gazdasági oldalról biztosítják a hatalmat.” (Részlet a Mellár Tamással készült Csak az első éjszaka joga hiányzik című interjúból)