Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15613973

2017. november 21.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ma Olivér napja van.
Holnap Cecília napja lesz.

Harcos fedőnéven volt ügynök Horn Gyula (videóval)

Harcos fedőnéven volt ügynök Horn Gyula (videóval)

Harcos” fedőnéven folytatott ügynöki tevékenységet Horn Gyula, volt MSZP-s miniszterelnök – állítja Ungváry Krisztián történész.

Horn Gyula külügyminisztériumi államtitkár üdvözli berlini útjáról hazatérő Kádár Jánost, az MSZMP főtitkárát a Ferihegyi repülőtéren. Kádár a Varsói Szerződés tagállamainak vezetőivel találkozott. Fotó: MTI

Horn Gyula a Szovjetunióban diplomázott, röviddel hazatérése után tört ki az 56-os forradalom. Horn pufajkásnak állt, hogy a forradalmárok ellen harcoljon, ezzel bizonyította a kommunisták melletti hűségét. Később azt terjesztette, hogy testvérét a felkelők ölték meg, holott valószínűleg egy szovjet teherautó gázolta halálra.

Horn később külszolgálatba kezdett, Szófiában volt gazdasági titkár. Ungváry Krisztián történész szerint ekkor szervezték be ügynöknek.

Ungváry az RTL Klub Híradójában azt mondta, Horn a kémelhárítás beszervezett hálózati személye volt, amit önként vállalt.

Ez a munkahelyéből és politikai meggyőződéséből adódóan is egyértelmű volt, ráadásul az államnak is fontos volt, hogy kényszerből ne tegyen ügynökké magas rangú állami tisztségviselőket és párttagokat se.

Ungváry szerint Szófiában egy amerikai diplomata abban a hiszemben környékezte meg Horn Gyulát, hogy testvére halála miatt haragszik a szovjetekre, mivel nem tudta, hogy Horn ennek pont az ellenkezőjét terjesztette. Horn ezt követően azt akarta elérni, hogy az amerikait tiltsák ki az országból, ám erről jelenleg nincs meg a pontos jelentés, csak áttételes utalások.

A történész állítása szerint rengeteg adat nem került át az állambiztonsági levéltárba, így sok magas rangú politikus könnyen zsarolható.

Forrás: alfahir.hu

Horn Gyula ügynökmúltjára talált bizonyítékot a történész Ungváry Krisztián. Szerinte a kémelhárítás III/2-es osztálya szervezte be még a ’60 évek elején. Ungváry Krisztián az ATV híradójának nyilatkozott:

sokkaljobb-kommentár: Havas Szófia MSZP-s politikus, aki még mindig gyalázza az 1956-os forradalmat, Horn Gyula unokahúga. Róla egy korábbi írásunk elérhető ITT

Az MSZP részéről szóba került, hogy eljárnak Havas Szófia ellen, de nem történt semmi!

Nem igazán okozhatott nagy meglepetést ez a bejelentés Horn Gyuláról. Tehát nemcsak pufajkás volt, hanem besúgó is. Micsoda karriert futott be, és micsoda történet az övé: az úgynevezett rendszerváltás után jött el neki az igazi jó világ! Országgyűlési képviselő és miniszterelnök lehetett az ő sötét múltjával, amit amikor számon kérték rajta, elintézett egy Na és?-sel! Hat évig ingyen luxus gyógykezelésben részesült úgy, hogy közben ment a számlájára a képviselői fizetés is egy jó ideig. Ráadásul állami temetést kapott, valahol Kossuth Lajos mauzóleuma közelében temették el. Vajon könnyű neki a föld? Az átkosban általa is meghurcoltak 1990 után is áldozatok maradtak, ami nagyon nagy szégyen! A Fidesz meg még mindig nem engedi nyilvánosságra hozni az ügynöklistákat... Miért is?

Miért hívták pufajkásnak azokat, akik 1956. november 4-e után beálltak karhatalmistának, vagyis fegyverrel védték a Kádár János vezette szovjetek által kijelölt bábkormányt… Azért, mert nagyon gyorsan szükség volt rájuk, és nem volt idő annyi egyenruha elkészítésére, amennyi kellett volna. Ezért aztán a Szovjetunióban megérkeztek a pufajkát szállító vagonok. Miután beöltöztek ezek a hazaárulók, a népnyelv azonnal elnevezte őket pufajkásoknak. A karhatalom elnevezést csak a diktatúra sajtója nevezte őket. Miután már nem volt szükség rájuk, mindet jól fizető állásba helyezték, és később általában munkásőrök is lettek.

Békéscsaba, 2017. május 4.

F. I. – K. M.

Emlékeztető 1.: „Ügynökügyben bőven meglehet a támogatottsága a népszavazásnak, a kormány pedig több alkalommal is bizonyította, hogy ilyen helyzetekben könnyen zavarba hozható és meghátrálásra kényszeríthető. A kormánypártok soraiban eleve nem csekély a korábban vörös párttagkönyvet birtokló tagok száma.” (Részlet az Ügynöklista: „a legsúlyosabb csapást a Fidesz–KDNP szenvedné el című írásból)

Emlékeztető 2.: Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatóján a Lehel Lászlót ért ügynökvádról – amelynek megjelenése óta Lehel felfüggesztette az Ökumenikus Segélyszervezetben végzett elnök-igazgatói tevékenységét – azt mondta: természetesen nem jó hír, ha valakiről kiderül, hogy beszervezett ügynök volt, de máshogy ítéli meg, ha az az ember később nemzetbiztonsági vezető – mint például a Gyurcsány-érában –, illetve ha „egy karitatív szervezetben próbálja […] talán a múltját is feledtetni”, és jó cselekedettel igyekszik helyrehozni, amit elkövetett.” Ez egészen elképesztő: a 2013-as árulás, ami miatt ki is végezhették volna az elképesztő diktatúrában – Észak-Koreában – az újságírót, ez is belefér Kósa szerint az amúgy evangélikus lelkész Lehel László árulásai közé?  (Részlet a Bécsből elismerték: valaki jelentett Lukácsról Észak-Koreában című cikkből)