Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15116487

2017. október 23.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ma Gyöngyi napja van.
Holnap Salamon napja lesz.

Előzetesét indítványozta az ügyészség a Vadaspark-ügy harmadik gyanúsítottjának

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a békéscsabai férfinak az előzetes letartóztatását, aki mindeddig szökésben volt.

A gyanú szerint a Szegedi Vadaspark területére tervezett játszótér kialakítása és üzemeltetése során a gyanúsítottak valótlan tartalmú számlák felhasználásával jogosulatlanul jutottak az interaktív látogató-tájékoztató rendszer és tematikus játszótér kialakításával összefüggésben mintegy 185 millió forint állami támogatáshoz. A gyanúsítottak által a támogatási kérelemben megjelölt célok kivitelezése és bekerülési értéke a pályázatban megjelölt összegnek ténylegesen csak 15-20 %-a volt.

A gyanú szerint az állami költségvetés sérelmére elkövetett bűncselekményből származó pénz eredetének leplezése céljából a gyanúsítottak szerződést kötöttek a most őrizetbe vett férfi által működtetett liechtensteini honosságú gazdasági társasággal. Az eljárás során megállapítást nyert, hogy ezen szerződések valótlan tartalmúak, megkötésükre, valamint a szerződésekhez kapcsolódó pénzügyi szolgáltatások igénybevételére az un. Vadaspark projekt kivitelezésében érintett gyanúsítottak által elkövetett bűncselekményből származó pénzösszeg eredetének elleplezése céljából volt szükség.

Az eddig két gyanúsított előzetes letartóztatása mellett folyamatban levő eljárásban kibocsátott nemzetközi elfogatóparancs eredményre vezetett és a liechtensteini hatóságok őrizetbe vették, majd átadták a magyar hatóságok részére a pénzmosással gyanúsított békéscsabai férfit.

A főügyészség az átadást követően őrizetbe vett férfi előzetes letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére tett indítványt az általa megvalósított szökés ténye, a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt. Az ügyészség indítványáról a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon fog döntést hozni.

Forrás: SZEGEDma

Megjegyzés: Gyümölcskereskedő építhet kalandparkot a vadasparkban címmel tudósított a lehetőségről a Délmagyar, megnevezve a kereskedő személyét is, aki nem más, mint Simonka György, a Békés megyei 4. számú választókerület fideszes egyéni országgyűlési képviselője, a Fidesz Békés megyei választmányának elnöke. Erről a korabeli hír (2013. október 2.) elérhető ITT

Az előzetesben az egyik gyanúsított című cikk (2016. április 7.) elérhető ITT

A Kalapács alatt a vadasparki játszótér (felszámolás miatt hirdették eladásra, 2016. május 18.) című cikk elérhető ITT

A Letartóztatták Simonka György üzlettársát című cikk (2017. március 3.) elérhető ITT

Ma tehát nemzetközi körözés után egy adóparadicsomban elfogták a hármas számú elkövetőt… Azon kívül, hogy a károkozás elég magas, még a nyomozási költségeket is sikerült megdrágítaniuk!

Békéscsaba, 2017. június 23.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Mellár Tamás szerint a magyar gazdaságból három-öt éven belül elfogynak a közösségi források és gyorsan ki fog derülni: sem minőségben, sem mennyiségben nincs meg az a termelő tőke, ami a növekedéshez kellene. Kevesebb lesz a munkahely, több a közmunkás, még inkább elmaradunk a visegrádi országoktól is. Az élénkítéshez muszáj lesz adósságot növelni, így viszont elszaladhat a büdzsé hiánya, vagyis előbb-utóbb megszorításokat kell bevezetni.” (Részlet a Nagyon csúnya vége lesz Orbánék politikájának című interjúból)