Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15113975

2017. október 22.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ma Előd napja van.
Holnap Gyöngyi napja lesz.

Bayer Zsolt a magyar irodalom legnagyobbjai között?

Legutóbbi nyomdafestéket nem tűrő kirohanása miatt 200 ezer forint büntetést kell fizetnie.

Kerényi Imre egykori színházi rendező, színészeket tanító mester szervezi a Nemzeti Könyvtárba – amit ő is hozott létre Orbán Viktor miniszterelnök kérésére – 350 millió adóforintunkért a magyar irodalom legjelesebb műveit. Úgy nyilatkozott, hogy tudja, hogy nagy lesz a felháborodás amiatt, hogy megjelenteti a Nemzeti Könyvtárban Bayer Zsoltot.

Addig Jókai Mór, Karinthy Frigyes, Móricz Zsigmond, Gárdonyi Géza, Kosztolányi Dezső került be a Nemzeti Könyvtárba. Mellettük lesz elhelyezve Bayer Zsolt műve.

Bayer Zsolt amikor megsértődött a Fideszre, a Népszabadságnál lelt vigaszra. Ott írta ezt a csodálatos cikket, amit nemcsak a Nemzeti Könyvtárba kellene elhelyezni, hanem a Fidesz archívumába is. A Népszabadságtól később visszasunnyogott a jó meleg pénzes Fidesz-akolba. A Fidesz-ellenes cikke a Népszabadság archívumából elérhető ITT

Kerényi Imre egyszer beszólt a baloldali ellenzéknek, hogy Most mi jövünk! Az életrajza szerint Kerényi MSZMP-tag volt. Bagoly mondja verébnek? A Fidesz egyedül alkotmányozott, a népet ebből is kihagyták, akárcsak a rendszerváltásból. Az alkotmányt később alaptörvénynek nevezték el. Kihagyták belőle a társadalom négy alaptételét: nincs alkotmányos védelem alatt

a termőföld (azé az ország, akié a föld!). Nemrégiben láttunk belőle bemutatót, hogy mit képesek művelni a földjeinkkel!

a vízbázis (víz nélkül nincs élet!). Egy világcég a vizet élelmiszerré akarja nyilváníttatni, és bizony feni a fogát nagyon a magyar vízbázisra. A vízért fognak beindulni a következő háborúk és nem az olajért! Mert az olajat nem lehet meginni!

a társadalombiztosítás (vagyis az egészségünk!). Ezen is meglátszik! Mindenre van pénz, de leginkább stadionépítésre, felcsúti fociakadémiára (ahonnan még nem került ki focista!) és kisvasútra Felcsúttól Bicskéig, vagy Bécsig. Ahány stadion megépült eddig, az mind veszteséges, mert se foci, se néző. Ez azonban a megalomániának nem szab határt!

és a nyugdíj (vagyis az idős korunk).

Levédték viszont a gyalázatos egykulcsos adót. A havi ötmilliós jövedelmű és a minimálbéres egyaránt 15 százalékkal adózik. A kieső 600 milliárd forint körüli adóbevételt a világ legmagasabb, 27 százalékos áfájával pótolják! Az áfa a kisember különadója.

Az alaptörvény hatályba lépése után Kerényi Imre kitalálta azt, hogy valamennyi polgármesteri hivatalban nyissanak egy különszobát az alaptörvénynek egy íróasztallal, ahová a polgárok bemehetnek alaptörvényt olvasgatni. Hogy ebből az ötletből mi valósult meg, azt hiszem, mára már érdektelen. Az alaptörvény annyira rosszul sikerült, hogy elég sok kicsi lyuk van rajta, mint Hófehérke szűzhártyáján. Azon is hét volt… Akkor aztán módosítják, ha a kormánypárt úgy akarja. Ha az ellenzék szeretne rajta módosítani, azt nem engedik.

Elég sok a Fidesz fazonjára igazított törvény. Ilyen a szintén gyalázatos választójogi törvény is, ami alapján lehetővé vált az, hogy 2014-ben a Fidesz 43 százalékos szavazati aránnyal kétharmados parlamenti többséghez jusson. Nem sokkal később az időközi választásokon elvesztette a kétharmadot, de ez sem zavaró körülmény, akkor megalkotják feles törvénnyel, mint például a plakáttörvényt.

Kerényi Imre hivatalos titulusa „a tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszterelnöki megbízott”. Ez valószínűleg elég jól fizető pozíció. A nemzeti szót, ha kihagyták volna a titulusból, az bizony nagyon hiányozna. Valószínű, hogy életkoránál fogva ő is rájár a nyugdíjkasszára is, akárcsak a szépkorú országgyűlési képviselők és miniszterek, államtitkárok, államtitkár-helyettesek. A többi közalkalmazottnak el kellett dönteni, hogy fizetés vagy nyugdíj, de nekik nem, nekik jár mind a kettő. Akik kiestek a kosárból, alakíthatnak nyugdíjas szövetkezeteket, jól fizetett Fideszes potentátok vezetésével.

Békéscsaba, 2017. augusztus 11.

Anton

Emlékeztető 1.: „A termőföld, az ivóvíz megőrzése és az élelmiszer-termelő képesség fenntartása az erőforrások szűkössé válásával ma már nemzetbiztonsági ügy, egyre inkább stratégiai fontosságúvá válik, emellett spekulációs célú befektetések célpontjává is lett. Európában a termőföld iránti hajsza fő hajtóereje a területalapú agrártámogatás rendszere, valamint a nyugat-európai és a kelet-európai termőföldárak közötti óriási különbség.” (Részlet az Országvesztés törvényesített földrablással című írásból) A termőföldet meg sem kell művelni, 2020-ig akkor is jár rá a 70 ezer forint/év/hektár uniós támogatás!

Emlékeztető 2.: „Az általában veszteséges állami cégek vezéreinek fizetését tavaly öt millió forintra felemelte pártunk és kormányunk. Korábban megszüntette a bérplafont, ami miatt a teljes jövedelem beleszámít a nyugdíjba. Például Matolcsy György jegybank elnök túl van a hatvanadik életévén. Ötmillió a fizetése, és két jegybanki alapítványtól is jövedelmet húz, amely alapítványok igazi haveri, rokoni kifizetőhelyként is működnek. Matolcsy nyugdíja akár négymillió forint nettó is lehet majd havonta. A bérplafont (például 500 ezer forintig kellett járulékolni a jövedelem után, az afölötti jövedelem után nem, és az afölötti rész nem került be a nyugdíjalapba!) A járulékplafon eltörlésére az egyre idősödő Fideszes KISZ-fiúk miatt került sor, így aztán mindnek egymillió forint felett lesz a nyugdíja. A nyugdíjkassza nem a havi 55 ezer forint körüli nyugdíjat kapó Ratkó-gyerekek miatt fog bedőlni, hanem a magas jövedelműek miatt! A Fidesz fazonjára igazított törvényekből kezd egy kicsit sok(k) lenni!” (Részlet A Jobbik igazságosabb, kiszámítható nyugdíjrendszert akar című cikkből) A bedőlésben nagy „segítség” lesz az Ukrajnába folyósított egyre több nyugdíj (2016-ban már 15 milliárd forint!)