Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15112981

2017. október 22.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ma Előd napja van.
Holnap Gyöngyi napja lesz.

Az első Orbán-kormány idején történt

Az 1998-as választások idején még kétfordulósak voltak a választások. Az első fordulót a szocialisták nyerték, de a két forduló közötti két hét alatt a kisgazdákat rábeszélték a Fidesz javára történő visszalépésre. Ennek köszönhetően lett meg a Fidesz-győzelem. Két év múlva a kétéves költségvetéssel ki is golyózták őket a kormánykoalícióból.

Néhány gyöngyszem az intézkedéseik közül:

2000-ben 85 évre titkosították a rettenetes olajmaffia aktáit. Néhány perben történtek kimazsolázások, de a titkosítást a titokgazda (valószínűleg jelenleg Pintér Sándor) mind a mai napig nem oldotta fel. Olyan eset is történt, hogy a kimásolással valaki hibázott, és néhány órán keresztül nevek is elérhetők voltak. Aztán néma csend. Most azonban Rohács, a szlovákiai bérgyilkos beszélni akar. Lehet, hogy újra mazsolázni kell…

2001-ben megalkották a 88/2001 (VI. 15.) számú kormányrendeletet, amellyel lehetővé vált a devizahitel folyósítás. A folyósítást már a következő választást megnyerő szocik vitték tökélyre, amely miatt mind a mai napig családok ezrei vannak bajban. Ennyire mentette meg őket a nemzeti kormány attól, hogy az út szélére kerüljenek. Legutóbb egy kéthetes kisbabával és a kétéves kistestvérével tettek utcára egy házaspárt. Egy időre a nagymamánál meg tudják húzni magukat, de mivel a kilakoltatás ellenére viszik tovább a törlesztési kötelezettséget, új élet kezdésére nincs lehetőségük nekik se.  

„Orbán Viktor 2001-ben az Európai központi Bank befolyása alá helyezte a Magyar Nemzeti Bankot. Azóta se a magyar kormány, se a magyar Parlament, se a magyar választópolgárok nem gyakorolhatnak felügyeletet „saját” Nemzeti Bankjuk felett. Ezzel persze nem nagyon dicsekszenek!” (Részlet a Miért nincs pénze a magyarnak? című cikkből) Mindennek ellenére a jegybank minden kiadása a magyar adófizetőket terheli! Nyereségét a jegybank-elnök hat alapítványba következmények nélkül folyamatosan kiszervezi.

Mindez a három eset csak a jéghegy csúcsa.

Az igazi nagy bumm a 2010-es nagy fülkeforradalmi győzelem után következett, amikor szabályos törvénygyárat csináltak az Országgyűlésből, és a törvények nagy részét saját fazonjukra igazították... A legelképesztőbb talán az alaptörvény, amelyből kihagyták a magyar társadalom négy alaptételét. Nincs alkotmányos védelem alatt a magyar termőföld, a vízbázis, az egészségügy és a nyugdíj. A gyalázatos egykulcsos adót viszont levédték. A havi ötmilliós jövedelműek és a minimálbéresek egyaránt 15 százalékkal adóznak. Ezt nevezik magyar igazságnak! Elkészült a munkavállaló ellenes munkatörvénykönyv, és a fazonra igazított választójogi törvény. Ezzel a választójogi törvénnyel megy neki Magyarország a 2018. évi választásoknak. Eszerint a törvény szerint CSAK A FIDESZ lehet a nyerő amiatt is,  mert a határainkon túlról jelentős számú levélszavazat fog rájuk érkezni. Ezek alapján a szavazatok alapján dől el, hogy melyik párt lesz Magyarország legerősebb pártja, és ebből következően a miniszterelnöke. Orbán Viktor Tusnádon rá is ijesztett a kedves közönségre mondván, hogy amennyiben nem rájuk szavaznak, el lesznek zárva a pénzcsapok. Azok a pénzcsapok, amelyek itthon már nagyrészt elzáródtak, legalább is a legfontosabb ágazatokra nincs elegendő pénz.

Ukrajnába nemcsak jelentős nyugdíj áramlik ki, hanem ingyenes a betegellátás is. Erről egy öt évvel ezelőtti tájékoztató elérhető ITT

Békéscsaba, 2017. szeptember 25.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „A Fidesz-kormány eltörölte a járulékplafont és eltörölte a havi kétmilliós jövedelemhatárt is. Így fordul az elő most már, hogy a sok esetben veszteséges állami cégek vezéreinek a fizetése ötmillió forint lett, és kapnak jutalmat, prémiumot is. Matolcsy György jegybankelnök túl a hatvanon is ennyit kap, és még néhány jegybanki alapítványból is jövedelmet húz. A jegybanki alapítványokba kiszervezett pénz ugyanúgy közpénz, mint a társasági adóba (TAO-ba) kiszervezett pénzek, amiből stadionok, focipályák sokasága épül már nemcsak itthon, hanem a határokon túl is. Ezeket persze fenn is kell tartani, mert átadás után veszteséget termelnek, hiszen se foci, se néző. Ezek pénzek bizony nagyon hiányoznak például az egészségügyből, az oktatásból és a szociális ágazatból. A nyugdíjkasszát az ukrajnai nyugdíjasok immár évi 15 milliárd forinttal terhelik meg. Egy 1962 évi, Szovjetunióval kötött KÖLCSÖNÖS szociális szerződés alapján történik a folyósítás. Vajon hány magyar jár át Ukrajnába nyugdíjért? Az is költői kérdés, hogy ezt a bolsevik időkben kötött szerződést a magyar hatóságok miért nem bontják fel végre?” (Részlet a Közérdekű nyugdíjas szövetkezetek létrehozását javasolják című cikkből)