Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15109079

2017. október 22.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ma Előd napja van.
Holnap Gyöngyi napja lesz.

Amerika történelmének legkeményebb mészárlása

Ötvenkilencre nőtt a Las Vegas-i mészárlás halálos áldozatainak száma. Mivel nagyon sok, kétszáz körüli a sebesültek száma, sajnos még elképzelhető, hogy az áldozatok száma emelkedik.

A sebesültek száma meghaladja a kétszázat. A Mandalay Bay-i hotel és kaszinó környékén egy zenei fesztivál utolsó napját tartották éppen, a támadó gépkarabéllyal lőtt a tömegbe a szálloda 32. emeletéről.

Az Indepdendent szerint az elkövető apja egykor szerepelt az FBI tíz legkeresettebb bűnözőinek listáján. A lövöldöző testvére arról beszélt az újságíróknak, hogy apjuk egy bankrabló volt, aki egy alkalommal a börtönből is megszökött. A lövöldöző, amikor a rendőrök megközelítették a hotelszobát, ahol tartózkodott, magával is végzett.

Stephen Paddock, a lövöldöző néhány közlekedési kihágáson kívül más bűncselekményt nem követett el.  Testvére szerint a szerencsejáték iránti szenvedélye miatt költözött vissza Nevadába. Eric Paddock, a testvér elmondta azt is, hogy korábban soha nem rántott fegyvert a testvére, ráadásul ő úgy tudta, nem is igazán volt más fegyvere néhány pisztolyon kívül.

Az Iszlám Állam bejelentkezett, hogy magára vállalja a támadást. Ezt az FBI közben hivatalosan is cáfolta.

A lövöldöző egy nyugdíjas, hatvan év feletti életkorú férfi volt. A rendőrség még nem hozta nyilvánosságra, milyen fegyvereket használt. A lövöldözés közbeni rövid szünetek arra utalhatnak, hogy több fegyver is volt a keze ügyében. Amerikában a legkönnyebben fegyverhez jutni éppen Las Vegasban lehet.

Donald Trump amerikai elnök is beszélt a Las Vegas-i tömegmészárlásról. Trump szerint merő gonoszság volt, ami ott történt. Az elnök megköszönte a mentőknek, rendőröknek, és tűzoltóknak, akik nagyon rövid idő alatt kiértek a helyszínre, és segítséget nyújtottak a sérülteknek. Feleségével együtt imádkozni fognak az áldozatokért, és bejelentette, hogy a zászlókat fél árbócra fogják ereszteni az országban. Trump elnök szerdán Las-Vegasba érkezik.

Békéscsaba, 2017. október 3.

Összeállította: F. I.

Az amerikai tömegmészárlásokról az alfahir.hu összeállítása elérhető ITT