Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15113529

2017. október 22.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ma Előd napja van.
Holnap Gyöngyi napja lesz.

A magyar állam cége szennyez Székelyföldön

Súlyos környezeti katasztrófával fenyeget a hazai nemzetpolitika vadhajtása Erdélyben

Elviselhetetlen bűz, ihatatlanná vált kútvíz; fél Erdély szemetét hordják Székelyudvarhely mellé. Nem erről volt szó.

Csurgalék – kétségkívül ez az év szava Székelyudvarhelyen, pedig év elején azt sem tudták a helyiek, hogy mit jelent. A kifejezés a szemétlerakó alján keletkező szennyvizet takarja – ez lehet mérgező is, ha a szemétben például nehézfémek vagy toxikus anyagok voltak. Jellemzően sötét színű, roppant büdös folyadék.

A történet egyébként 12 éve kezdődött, amikor az akkori polgármester, Szász Jenő – aki ma már a budapesti Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke – a település nevében megegyezett egy helyi szemétszállítási céggel, hogy a város átad saját területéből csaknem húsz hektárt 49 évre a vállalkozásnak. Méghozzá azért, hogy az EU-konform hulladéklerakót építsen a Cekend-tetőn (fennsík Székelyudvarhelytől keletre, Máréfalva és Homoródfürdő között, a Hargita közelében). A szerződéskor aláírt egyéb dokumentumokban világosan benne van: regionális szemétről van szó, és nevesítik azokat a Hargita megyei településeket is, amelyeket a cégnek ki kell szolgálnia. Azt is kikötötték, hogy az üzleti forgalom minimum egy százaléka Székelyudvarhely városát illeti.

A folytatás, illetve Lukács Csaba teljes cikke fotókkal elérhető ITT

Forrás: mno.hu

sokkaljobb-kommentár: A cikkben említett Szász Jenő kétszer megbukott a székelyudvarhelyi polgármester-választásokon, és megbukott pártelnökként is. Ezért a keresztkomája (Kövér László házelnök) behozta havi egymilliós fizetésért a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöki posztjára. Az intézet másfél milliárd adóforintunkat veri el évente. Ezt a feladatot a Magyar Tudományos Akadémia elvégzi…

Emiatt a környezetszennyezés miatt tiltakozott Tusnádon Orbán előadása alatt füttyel a Magyarországon élő székely lány, akit „sikerült” néhány férfinak móresre tanítani… A Csíki Sörgyár tulajdonosától a tényleges ár többszöröséért megvásárolta a Magyar Villamos Művek (MVM) az Úz-völgyi erőművet, és az árát mi fizethettük ki a villanyszámlában. Az MVM támogatta 508 millióval a kormány álciviljeit is.

Hihetetlen mennyiségű adóforintunkat szór el a kormány szerteszéjjel a nagyvilágban, kínosan ügyelve arra, hogy abból az adó- és járulékfizető magyarok ne járjanak jól. Temérdek milliárd nyugdíjat fizetni ki Ukrajnába úgy, hogy az érintettek itt soha egyetlen percet nem dolgoztak, se járulékot, se adót nem fizettek, és ingyenes nekik a betegellátás is. Fizetünk ki oda munkabért is elég sokat, amit az ukrán hatalom megadóztat! Amerre jár a külügyminiszter a nagyvilágban, ott veszteséges kereskedőházak nyílnak. A magyar adó- és járulékfizető honfitársaink közül meg egyre többen kerülnek ki az út szélére, mert egyre több a kilakoltatás… Tegnap Kőbányán két kisgyermekkel lakoltattak ki egy házaspárt tüntetők gyűrűjében. Ötmillió forint hitelt vett föl a család, és 30 milliót követelnek tőlük. Elvesztették az otthonukat, és 20 millió forint hiteltartozást varrtak még pluszban a nyakukba. Ekkora adóssággal nincs remény a számukra az újrakezdésre. Még az ükunokáik is nyögni fogják az ötmilliós hitelfelvétel következményeit! A devizahiteles csalások, a brókerbotrányok, a kormányzati korrupció nem éri el a magyar társadalom ingerküszöbét! Minél több az ilyen eset, pártunk és kormányunk annál népszerűbb…

Békéscsaba, 2017. szeptember 27.

F. I. – T. Z.

Emlékeztető: „Amíg az emberek istenítik a Cézárokat és a Napóleonokat, mindig lesznek Cézárok és Napóleonok, hogy tönkretegyék őket.” (Aldous Huxley angol író)