Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15819145

2017. december 15.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Valér napja van.
Holnap Etelka napja lesz.

A kormányzat fő bűne, hogy felszítja az indulatokat és egymásnak ugrasztja az embereket

A kormánypártok egyetlen kihívójaként higgadtságra kérjük a választópolgárokat – a nyílt kormányzati provokációk ellenére is.

A legnagyobb támogatottságú ellenzéki pártként, programmal, miniszterelnök-jelölttel készülünk arra, hogy a nyugalomra vágyó magyar emberekkel közösen, néhány hónap múlva lerázzuk magunkról ezt a kormányzatot – mondta az Alfahírnek adott interjújában Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje.  

Magyarországon véget ért az olcsó munkaerő kora, amit jól mutat, hogy hatalmas ütemben nőnek idehaza a fizetések – ezt nyilatkozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Mit szól ahhoz, hogy a béruniót politikai blöffként említette?

– Varga Mihály úgy beszél, mintha nem Magyarországon élne. A nyugat-európai bérek, amelyekhez szeretnénk felzárkózni, háromszorosa a magyarénak, a nyugati árak átlagosan 140 százaléka a magyarénak. Az ilyen kijelentéseivel, hogy hatalmasak a fizetésemelések, nem is kell bérunió, azt üzeni a nemzetgazdasági miniszter az embereknek, hogy azt szeretné, hogy hosszú távon kiszolgáltatottak legyenek, ne legyenek megtakarításaik, ne tudjanak már most készülni az időskorukra, ne tudják gyermekeiket jó iskolákban taníttatni. Aki a bérek felzárkóztatásának törekvését támadja, az nem akarja, hogy megteremtsük azt a jólétet, amit a demokrácia alapfogalma is tartalmaz.

Az első polgárinak nevezett Orbán-kormánynak alapvetése volt, hogy a bérek emelésével kell növelni a belső fogyasztást, lendíteni a gazdaságon. A bérunió elutasításával mintha azt igazolnák, hogy számukra tényleg csak egy politikai termék volt a polgári Magyarország víziója. 

– Ha az emberek bére nő, akkor szolgáltatásokat vásárolnak, többet költenek fogyasztási cikkekre is, ami fellendíti a gazdaságot, munkahelyeket teremt. Az első Orbán-kormány időszakában a minimálbér 17 ezerről 50 ezerre emelkedett. Érdemes megjegyezni, hogy azóta a fogyasztói árak 40 százalékkal drágultak, miközben az átlagbér nominálisan nem emelkedett ilyen ütemben. Orbán Viktornak volt egy beszéde 2010 előtt, amelyben tűrhetetlennek nevezte, hogy a magyar emberek a rezsijükre keresnek. Ez azonban napjainkra sem változott. A munkavállalók jelentős részének a lakásfenntartáson túl már alig marad pénze. Ha a rezsicsökkentés helyett engedték volna, hogy a piaci viszonyok alapján az energiaárak a világpiacihoz igazodjanak, akkor felére csökkenhetett volna a gáz, minimum 30 százalékkal az üzemanyagok ára. A villanyért 40 százalékkal fizethetnénk kevesebbet.

A folytatás, illetve a teljes cikk fotókkal elérhető ITT

Forrás: alfahir.hu

Emlékeztető: „Amíg az emberek istenítik a Cézárokat és a Napóleonokat, mindig lesznek Cézárok és Napóleonok, hogy tönkretegyék őket.” (Aldous Huxley angol író)