Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15644547

2017. november 24.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ma Emma napja van.
Holnap Katalin napja lesz.

A Kúria hatályon kívül helyezte az összes ítéletet a csabai viagrás perben

Valaki nagyot hibázott!

Emlékezetes, hogy komoly visszhangot vert „csabai viagrás per”, és nemcsak azért, mert az ügy önmagában érdekes, illetve sok éves ítéleteket szórt ki a Gyulai Törvényszék, de az elsőrendű vádlott személye kapcsán is. A hét évre elítélt V. Viktor az ellene felhozott cselekmények idején ugyanis a Fidesz békéscsabai önkormányzati képviselője, a jogi és ügyrendi bizottság elnöke volt. S akkor itt a következő fordulat: a Kúria hatályon kívül helyezte az áru hamis megjelölésének bűntette és más bűncselekmény miatt folytatott büntetőperben meghozott össze ítéletet, valamennyi terhelt tekintetében. Ezen felül új eljárásra kötelezte a Gyulai Törvényszéket. Így néz ki a mai magyar igazságszolgáltatás?

Lapunk is beszámolt róla, hogy a korábbi fideszes önkormányzati képviselőt, mint elsőrendű vádlottat a Gyulai Törvényszék 2016. február 19-én 3 rendbeli társtettesként áru hamis megjelölés bűntettében, engedély nélküli külkereskedelmi tevékenység bűntettében, rossz minőségű termék forgalomba hozatala bűntettében, valamint pénzmosás elkövetése miatt - mint egy bűnszervezet tagját - hét év fegyházbüntetésre ítélte, valamint 165 millió forint erejéig vagyonelkobzást is elrendelt. Mivel a bűnszervezett megállapítása súlyosbító tényező, így az ítélet szerint még feltételesen sem bocsájtható szabadlábra.

Az ítélet

Rajta kívül még 5 társát ítélték el: V-né B. N. A II. rendű vádlottat 6 év börtönre, B. N. J. III. rendű vádlottat 3 év 6 hónap börtönre, B. N-né K. A. IV. rendű vádlottat 3 év 6 hónap börtönre, Sz. R. V. rendű vádlottat 5 év börtönre, P. G. VI. rendű vádlottat 4 év börtönre ítélték, és mindannyian pénzbüntetést is kaptak (amit még külön le kell ülni, ha nincs kifizetve, ami elég nehézkes lesz ekkora vagyonelkobzás és bűnügyi költség mellett).

A másodfokon a Szegedi Ítélőtábla járt el, amely 2016. október 27-én nagyrészt helyben hagyta az ítéletet: csökkentette a V. Viktorral szembeni vagyonelkobzás mértékét 91 millió forintra, illetve 4 vádlott esetében megállapította a folytatólagosan, társtettesként elkövetett pénzmosás elkövetését.

Az ítéletekkel szemben minden vádlott és ügyvédjük fellebbezett, többek között a bűncselekmény hiányának megállapítása érdekében.

A folytatás, illetve a teljes cikk sok elérhetőséggel ITT

Forrás: alfahir.hu

Egy korabeli cikk Békés megye Fideszes antihőseiről ITT

Emlékeztető: „Domokos László 1998–2010 között országgyűlési képviselő is volt. Éveken keresztül Békéscsabán és Békés megyében Fideszes vezetőként ténykedett. Még az is előfordult vele, hogy felvetette Fidesz-tagnak a volt Békés megyei első titkár fiának a feleségét, vagyis az elvtárs menyét. Békés megyében sokáig fognak rá emlékezni, mert ő is érintettje annak a biznisznek, ami rettenetes milliárdokba kerül nemcsak a megyének! Kitalálták, hogy a kicsit arzénos vizünkbe Aradról hoznak be méregdrága csővezetéken úgynevezett kevert vizet. Amikor ez az „üzlet” megköttetett, nyilatkozott egy szakmérnök arról, hogy mennyire felesleges ez a beruházás. Amennyiben uniós pénzből valósul meg, abból könnyen visszafizetési kötelezettség lehet. Vajon mennyivel drágítja majd meg ez a biznisz a leszegényített Békés megyében a vízdíjat? (Részlet a Volt egyszer egy Fidesz-jelszó: CSAK A FIDESZ című cikkből)