Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15645453

2017. november 25.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ma Katalin napja van.
Holnap Virág napja lesz.

A Jobbik elutasítja Orbán újabb tervét, az ázsiai vendégmunkások betelepítését

Elfogadhatatlan Orbán terve, hogy pakisztáni és egyéb harmadik világbeli vendégmunkások tömegét telepítse Magyarországra. Mint ismeretes, Orbán Viktor személyes jó barátja, Garancsi István érdekeltségébe tartozó Market Zrt. vezetője ezt szorgalmazta. A letelepedési kötvénybiznisz után ázsiai vendégmunkásokat hívna tömegével hazánkba a Fidesz. A Fidesz oligarcháinak elképzelését minden áron meg kell akadályozni. Egyben jellemző a kormányra, hogy nem az elvándorolt magyarok hazacsábításában és a hazai bérek versenyképessé tételében gondolkodnak, mint ami a béruniós polgári kezdeményezésnek is a célja.

Miközben a Jobbik sorra adja le vészjelzéseit, a kormányzat még mindig nem akarja észrevenni, hogy Magyarországról százezrek távoztak kényszerből a jobb megélhetés miatt, az elképesztő munkaerőhiány pedig kiszárítja a gazdaságot. A Fidesz egyes beterjesztett törvényjavaslatai már korábban is megnyitották a lehetőséget annak, hogy egyes nagy és feltételezhetően multinacionális foglalkoztatók munkaerőt "importáljanak", így nem lehetünk nyugodtak afelől, hogy a kormány ebbe az irányba indul tovább. A Jobbik álláspontja azonban egyértelmű: zéró toleranciát hirdetünk minden hasonló elképzeléssel szemben, s a szakképzés átalakításával, egy állami hátterű bérlakásépítési programmal a hazai munkavállalókat, valamint kis- és középvállalkozásokat hozzuk helyzetbe, olyan klímát teremtve, hogy aki magyar és szeretne, tudjon is hazánkban boldogulni.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke

Forrás: Jobbik.hu

Emlékeztető: „Zöld jelzést kaptak az ukrán és a szerb építőipari munkások, varrónők, asztalosok, sőt az ápoló képzettségű munkavállalók is – utóbbi érthető enyhítés, tekintve, hogy a bérükkel és munkaterheikkel elégedetlen magyar ápolók százával hagyják el a szakmát – írja az mno.hu.  Néhány milliárdos lehetőséget is megindított korábban pártunk és kormányunk Gyere haza fiatal-szlogennel. Aztán nem is túl sokára véget vetettek a zenének, és visszavonták a lehetőséget. Akadt olyan azért, aki hazajött. Egy babát váró asszonyka bement a hivatalokba intézni az iratokat, mert sürgős volt neki. Véletlenül látta meg az iratait tartalmazó előadói íven a feliratot: MIGRÁNS. Csoda, hogy ijedtében nem szült meg még ott a hivatalba. Hogy a külföldi munkaerőnek mennyi bért fognak fizetni, nem lehet tudni.” (Részlet a Döntöttek: engedély nélkül jöhetnek a gazdasági bevándorlók Magyarországra című írásból)