Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15817064

2017. december 15.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Valér napja van.
Holnap Etelka napja lesz.

43 milliárd forint tervezett költséggel nemzeti korcsolyapalota épül

Kósa Lajos: Ez a semminek a masszírozása!

A friss tervekben 43 milliárd forintba kerülne, de bemondásra máris 30 százalékkal drágább a nemzeti korcsolyapalota. Interjú a sportági szövetség fideszes elnökével.

– Gondolom, ön előtt is ismert a nyári úszó-vb-nek otthont adó Duna Aréna körüli ama visszásság, hogy a látványterv és a megvalósult úszópalota külleme köszönőviszonyban sem állt egymással. Ön a nemzeti korcsolyaközpont bírálóbizottságának elnökeként kedden kihirdette a nemzetközi tervpályázat eredményét, a korcsolyaszövetség pedig bemutatta a győztes és vesztes pályaműveket. Az és olyan formában jön létre, amit most a nyilvánosság megismert?

– A Duna Arénáé másmilyen eljárás volt. Egy nemzetközi tervpályázat esetében másmilyen kötöttségek vannak. A tervpályázat nyertese által használt „kubus”, megjelenés, alapvető szerkezetek ilyenek lesznek, attól nem nagyon lehet eltérni, mert az felrúgná az egész folyamatot.

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel, fotókkal ITT

Forrás: mno.hu

sokkaljobb-kommentár: Budapest a napokban 11 milliárd forintért átpasszolta az államnak a szociálliberális kormányzati időszak emblematikus épületét, a Bálnát. A jelenleg ürességtől kongó pesti Duna-parti épületben mutatták be az Orbán-kurzus következő, istvánmezei presztízsberuházását: a nemzeti korcsolyaarénát. A sportlétesítmény nemzetközi tervpályázatán a Bordás Péter neve által fémjelzett Bord Építészstúdió lekerekített ötszöges terve diadalmaskodott, a műhely 43 milliárd forintos értékbecsléssel dolgozott a kivitelezést illetően – írta a napokban az mno.hu. Hatalmas tervek, óriási költekezés… A magyar társadalom egyharmad már éhkoppon, róluk teljesen megfeledkeztek. Néhány hét múlva a választási kampányban viszont fontosak lesznek, kedves választópolgároknak fogják őket szólítani.

Meg kell állítani, hogy nemzeti korcsolyapalota nélkül nem élet az élet. A 43 milliárd forint biztos, hogy nem lesz elég, főleg azok után, amit a vizes vébé költségeivel műveltek. Vagy a 2024-es olimpiai előkészítő bizottsággal, amely még mindig nyeli a milliókat Schmitt Plágium Pál közreműködésével. A Puskás Stadion is nyeli a pénzt. Az eddig megépült nagyobb sportlétesítmények fenntartási költsége is bizony tetemes, főleg a stadionok esetében, mert továbbra sincs se foci, se néző… Csak egy nagy kasszából átterelt közpénznyelő TAO.

Békéscsaba, 2017. december 7.

F. I. – T. Z.

Emlékeztető 1.: „Mikor lehet elmondani végre azt, hogy már nem vagyunk Következmények nélküli ország? Valódi rendszerváltozás kellett volna, de nekünk sem a forradalom, sem a rendszerváltozás nem sikerült. Az a kevés magyar, akinek sikerült, azok viszont ma már többszörös milliárdosok, offshore lovagok, oligarchák, a társadalom többsége viszont egyre rosszabb helyzetbe kerül az alacsony fizetések, a magas adók, a devizahitelezésnek nevezett csalás és a korrupció miatt. Egyre többször hangzik fel a sóhaj, hogy Anyám, én nem ilyen lovat akartam!” (Részlet az 1956. november 4-e pokoli hajnala című írásból)

Emlékeztető 2.: „Van az országban egy 100-250 ezer ember, aki ennek az új uralkodó osztálynak a része. Van egy további 500 ezer ember, aki jól él, mert kapcsolódik valamilyen szinten hozzájuk. Van 1 millió ember, aki el van, és akkor ott marad 8 millió ember, aki nyomorog, leszakad, küszködik. A kormánynak az alapvető feladata az, hogy ezt a 7-8 millió embert becsapja” (Róna Péter közgazdász)