Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15645310

2017. november 25.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ma Katalin napja van.
Holnap Virág napja lesz.

330 milliárd áramlott a sportszervezetekhez 2011 óta

Több mint 330 milliárd forintnyi társasági adó áramlott 2011 óta az államkassza helyett különböző sportszervezetekhez a G7 gazdasági portál szerint.

A látványsportok közül a futballklubok jártak a legjobban, az összegből több mint 127 milliárd forint került hozzájuk.

A tao-támogatások egyik legnagyobb nyertese pedig a Mészáros Lőrinchez köthető Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány, amely a rendszer bevezetése óta becslések szerint 14 milliárd forinthoz jutott.

A portál emlékeztet: október közepén a Kúria nemrég kimondta, hogy a tao-támogatás közpénz, a támogatási adatok még szélesebb köre kerülhet nyilvánosságra – írja a hírtv.hu.

A Magyar Nemzet cikke a témában elérhető ITT

A TAO-ba a társasági adóból kiszervezett pénz természetesen közpénzt. A nagy államkasszából ez a pénz bizony egyre jobban hiányzik már. A TAO-pénzek kiszervezésének jogszabályi hátteréről: A Magyar Országgyűlés 2011. június 27-én módosította a sporttörvényt, valamint a Társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény változása. Ez lehetővé teszi az öt látványcsapat-sportág (labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, vízilabda és jégkorong) támogatását a társasági adókötelezettség legfeljebb 70 százalékáig. Megéri támogatni, hiszen azok a vállalkozások, amelyek élnek a támogatás lehetőségével, társaságiadó-kedvezményt továbbá – kisebb mértékű – adóalap kedvezményt is kapnak.

Természetesen közpénz a jegybank hat alapítványához kiszervezett pénzünk is. Ezek az alapítványok haveri kifizetőhelyként is működnek… A jegybank összes kiadása és vesztesége a magyar adófizetőket, az összes nyeresége a hat jegybanki alapítványt illeti. Ott is kiment már vagy 300 milliárd adóforintunk! A jegybanknál kialakult abszurd helyzetről egy korábbi cikkünk ITT

A Fidesz-kongresszuson vasárnap ezek a dolgok nem kerültek szóba! Egészen Ferenc Jóskásra vették a figurát. Hogy is mondta a Habsburg császár, az osztrák-magyar monarchia első embere? Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyunk elégedve! Meg is lehetnek elégedve, mármint a hatalom és egyre népesebb holdudvara. Soha nem volt még Magyarországon ilyen hatalmas létszámú és jövedelmű kormánya…

Békéscsaba, 2017. november 13.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető 1.: „Tiszteletben tartja a jegybank függetlenségét, ezért nem foglalkozik az MNB-alapítványok körül kialakult botránnyal; ahhoz pedig, hogy meginogjon a bizalma Matolcsy Györgyben, égnek és földnek össze kell szakadnia – válaszolta a Népszabadság szegedi tudósítójának kérdéseire Orbán Viktor miniszterelnök kedden Békéscsabán. (Részlet az Orbán töretlenül bízik Matolcsyban c. cikkből, 2016. április 27.)

Emlékeztető 2.: „A Fidesz-kormány eltörölte a járulékplafont és eltörölte a havi kétmilliós jövedelemhatárt is. Így fordul az elő most már, hogy a sok esetben veszteséges állami cégek vezéreinek a fizetése ötmillió forint lett, és kapnak jutalmat, prémiumot is. Matolcsy György jegybankelnök túl a hatvanon is ennyit kap, és még néhány jegybanki alapítványból is jövedelmet húz. A jegybanki alapítványokba kiszervezett pénz ugyanúgy közpénz, mint a társasági adóba (TAO-ba) kiszervezett pénzek, amiből stadionok, focipályák sokasága épül már nemcsak itthon, hanem a határokon túl is. Ezeket persze fenn is kell tartani, mert átadás után veszteséget termelnek, hiszen se foci, se néző. Ezek pénzek bizony nagyon hiányoznak például az egészségügyből, az oktatásból és a szociális ágazatból. A nyugdíjkasszát az ukrajnai nyugdíjasok immár évi 15 milliárd forinttal terhelik meg. A folyósítás egy 1962. évi, Szovjetunióval kötött szociális szerződés alapján történik.” (Részlet a Közérdekű nyugdíjas szövetkezetek létrehozását javasolják című cikkből)