Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15613971

2017. november 21.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ma Olivér napja van.
Holnap Cecília napja lesz.

„Szervezett az olasz partok felé irányuló tömeges migráció”

Nem, nem valamelyik itthon világhírű biztonságpolitikai „szakértő”, hanem az olasz kormány szerint.

Nem tartja véletlenszerűnek az év eleje óta az Olaszországba érkező tömeges migrációs hullámot a római kormány, amely szerint szervezett akcióról van szó bűnszervezetek és líbiai politikai erők részéről – jelentette a La Stampa olasz napilap csütörtökön. Az olasz hatóságok a Földközi-tengeren tevékenykedő egyes nem kormányzati szervezetek (NGO) tevékenységét is vizsgálják.

Vezetett és jól megrendezett migrációnak nevezte a La Stampa, hogy a húsvéti ünnepek alatt egyszerre 8500-an érkeztek a dél-olaszországi partokra. A szünet nélkül érkező, emberekkel teli hajók a lap szerint „térdre kényszerítették” az olasz befogadási rendszert. Az újság római kormányforrásokat idéz, amelyek „logisztikailag nem normális, majdnem katonai akciónak” minősítették az olasz partokat elözönlő embertömeget.

A La Stampa hozzátette, hogy az olasz titkosszolgálatok rekonstruálták a hajók líbiai indulásának időpontjait, útvonalát és ennek alapján a migránsok szervezett mozgatásáról beszélnek. Az olasz hatóságok feltételezése szerint a háttérben a líbiai embercsempész bűnszervezetek állnak, valamint líbiai politikai erők, amellyel így akarják gyengíteni Fájez esz-Szarrádzsnak, a líbiai nemzeti egységkormány miniszterelnökének a hatalmát, bizonyítva, hogy az Olaszországgal és az EU-val elkötelezett kormányfő képtelen a migrációs helyzet ellenőrzésére.

Az olasz hatóságok azonban egyes, a Földközi-tengeren tevékenykedő nem kormányzati szervezetek (NGO) tevékenységét is vizsgálják. A titkosszolgálat, a rendőrség és az ügyészség is a nem Olaszországban bejegyzett szervezetek működésére kíván fényt deríteni, mindenekelőtt finanszírozásuk átvilágításával. Kiemelt figyelem összpontosul az amerikai milliomos, Christian Catrambone által 2014-ben Máltán alapított, de belizei felségjelzésű hajóval dolgozó Moas-ra. A szervezet eddig 33 ezer embert mentett ki a tengerről Líbia és Olaszország között, és kivétel nélkül Olaszországba szállította őket. Az olasz hatóságok a Moas munkáját biztosító pénzforrások eredetét vizsgálják.

A Moas alapítójának felesége, Regina Catrambone az ügyészségi vizsgálattal kapcsolatban még korábban hangsúlyozta: a szicíliai ügyészség feltételezéseit semmi sem bizonyítja. Hangsúlyozta, hogy a Moas tevékenységét könyvvizsgálók ellenőrzik, a forrásokat üzletember férje és magánadományozók biztosítják. Hozzátette, hogy a Moas hajója nemzetközi vizeken avatkozik be, és líbiai tengeren csak akkor siet a bajba jutott migránsok csónakjainak segítésére, ha ezt a mentési akciókat koordináló olasz parti őrség kéri. A szervezet egy közleményében azzal is érvelt, hogy az uniós határőrizeti ügynökség, a Frontex megállapítása szerint valamennyi, a menekültek mentésében részt vevő szereplő tevékenysége "szándékolatlanul" bátorítja a csempészek tevékenységét, és a Frontex nem vádolta őket szándékos összejátszással.

A lap Matteo Renzi volt olasz miniszterelnök kijelentését idézi, miszerint "Itália befogadó és emberéleteket ment, de nem hagyja magát becsapni sem Európában, sem a szabályokat be nem tartó NGO-któl". Valerio Neri, a Save the Children Italia vezetője szerint "ahol ennyi pénz forog, nem zárható ki piszkos ügy". Hozzátette, hogy a történelmi, nagy méretű, jól szervezett nem kormányzati szervezetek munkája és finanszírozása átlátható. Korábban az Orvosok határok nélkül (MSF) olaszországi szervezete hangsúlyozta, hogy kizárólag az olasz parti őrség irányításával végzi mentési munkáját, és kész együttműködni az olasz hatóságokkal.  

A római belügyminisztérium adatai szerint az év eleje óta több mint 35 ezren érkeztek az olasz partokra, mintegy negyven százalékkal többen, mint ugyanezen időszakban tavaly. 2016-ban több mint 181 ezren érkeztek Olaszországba, majdnem mindannyian Líbiából.

Forrás és fotó: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Irakban, Szíriában és főként Líbiában élhető élet volt, de a hamis zászlós hadműveletekkel általában az olaj miatt beindított manőverek óta nincs, és bizonytalan az is, hogy lesz-e valaha? Líbia diktátora táborokat létesített a belső Afrikából érkezőknek, majd néhány nap pihenő után visszaküldte őket a hazájukba. Ezért is emlegetik mostanában a líbiai táborokat, mert hát ott voltak ilyen táborok. Kadhafi életében Líbia volt a legélhetőbb afrikai ország, most már az is romokban van. Megöletése óta három részre van szakadva az ország, és a migránsok behajózását valószínűleg az Iszlám Állam végzi, uralva Líbia egy részét. Líbia egyébként olasz gyarmat volt…

Európa tönkretételét a háttérhatalom dönthette el. A túlnépesedett Ázsiából és Afrikából az európai jólét reményében ideérkezőknek jogaik vannak, Európa őslakosságának nincsenek! El kell őket tartani, és el kell tűrni, amit művelnek ellenünk. Párizsban nem mellesleg megint terrortámadás történt. Az Iszlám Állam Szíriából és Irakból ki fog szorulni, és betelepszik Európába. Egy része sajnos a migránsok között már korábban is megjelent, de az igazi behurcolkodás már nem sokáig várat magára. Az Európai Unió vezetése egyelőre mintha nem látná fától az erdőt!

Hogy nekünk magyaroknak hány migránst kell jelenleg eltartanunk, nem lehet tudni. Valószínűleg sokat, és egyre többet. A Németországba 2015 óta érkezett rengeteg migráns 10 százaléka vette fel eddig a munkát. A jövevények többsége analfabéta, akik eddigi életük során nem találkoztak még a munkával.

Békéscsaba, 2017. április 21.

F. I. – K. M.

Emlékeztető 1.: „Azt mondták, terroristák ellen harcolunk, de az igazi terrorista én voltam, és az igazi terrorizmus ez a megszállás maga! (Mike Prysner, Irakot megjárt amerikai katona 2011-ben)

Emlékeztető 2.: „Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják.” (George Orwell)

Emlékeztető 3.: „Ma az én országomban nincsenek idegen hadseregek. Az Ön országában még csaknem 60.000 idegen katona tartózkodik. Jelenlétük okát értettem abban az időben, amikor a volt Német Demokratikus Köztársaságban a szovjet katonák a Varsói Szerződés részeként voltak jelen. Ma nem létezik a Varsói Szerződés, de az Amerikai Egyesült Államok és Nagy-Britannia katonái továbbra is Németországban tartózkodnak. Miért?” (Részlet Jozef Banáš szlovák író Angela Merkelhez intézett nyílt leveléből)