Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15613978

2017. november 21.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ma Olivér napja van.
Holnap Cecília napja lesz.

„Az biztos, hogy a letelepedési kötvény-program miatt fognak emberek börtönbe kerülni”

Interjú Varga-Damm Andreával, aki jogászként a kereskedést vizsgáló ellenzéki árnyékbizottság egyik szakértője is.

 

Miután a Jobbik ismét benyújtotta a betelepítés minden formáját kizáró alaptörvény-módosítóját, újra előtérbe kerül a letelepedési kötvény-program. A bizniszt ugyan március 31-ével felfüggesztették, de előtte iszonyú milliárdokat hozott össze az offshore-hálókban üldögélő titokzatos irányítóknak. Az üzlet működéséről is kérdeztük az egyetlen jobbikost, akinek Simicska Lajos Veszprémben a választója, hiszen Varga-Damm Andrea jogászként a kereskedést vizsgáló ellenzéki árnyékbizottság egyik szakértője is.

Tényleg sikerült a tökéletes bűntény?

Most már egyértelműen kijelenthető, az alapvető ok valószínűleg a szimpla lopás volt. Csak korábban elhitették velünk, hogy a programot egy komoly jelentőségű intézményként kezeljük, pedig nem az. Hiába láttuk úgy, mintha minden törvényes lenne, hogy az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) és az Országgyűlés Gazdasági bizottságának szervezésében zajlik a konstrukció, valójában ez egy jogszabályok által biztosított pénzcsap, ami garantált bevételt jelentett a haveroknak. És a legjobb, hogy gyakorlatilag mindenkit meglopnak, aki ebben a sztoriban benne van. Meglopják a letelepedni kívánót, meglopják az állami költségvetést, „és végül meglopják azokat a polgárokat is, akik abban a hitben élnek, hogy az állam vezetője mindig a nemzeti jólét érdekében cselekszik, és nem az önös igényeit helyezi előtérbe.”

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel ITT

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: A Letelepedési kötvényeket 2012-ben az Államadósság Kezelő Központ árusította, de Rogán Antal meglátta benne a ragyogó lehetőséget, és az Országgyűlésben kiszerveztette a haveri kör részére. A forgalmazás offshore cégeken keresztül történik, amennyivel ők jól jártak, az az összeg már meghaladja a 100 milliárd forintot. A kötvényeket öt év letelte után vissza lehet vásároltatni, de már nem az offshore haverok fizetik vissza a pénzt, hanem a magyar adófizetők – kamatokkal megterhelten! A visszavásárlás nem sokkal a 2018-as választások után meg is kezdődik!

A Letelepedési kötvényeket az észak-iraki Erbilben is árusították már. Hogy miért is vannak ott a magyar zsoldos katonák Észak-Irakban, arról egy korábbi összeállítás elérhető ITT

Észak-Irakban kurd katonák is részt vesznek az őrzésben (pesmergák). Egy ízben Szijjártó Péter be is jelentette, hogy néhány sebesült pesmerga katonát a Honvéd Kórházban gyógykezelnek. Hogy a bejelentést Erdogan török elnök megköszönte-e, arról nem érkezett hír. Félő, hogy a közvéleményt megtévesztve a nagy biznisz a háttérben tovább zajlik. A moszkvai magyar nagykövetségen kiadott négyezer darab körüli schengeni vízum ügye meg már szóba se kerül. Valami bűzlik, de nem Dániában…

Békéscsaba, 2017. május 13.

F. I. – T. Z.  

Emlékeztető: „Hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal, hazudtunk minden hullámhosszon!” (Örkény István író kritikáját 1956 októberében sokszor felolvasták a Szabad Kossuth Rádióban – újra aktuális!)