Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15614050

2017. november 21.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ma Olivér napja van.
Holnap Cecília napja lesz.

Újbudai ötletek a szuperkórház megközelítésére

Egyelőre csak ötletelés zajlik a XI. kerületi Dobogóra tervezett szuperkórház tömegközlekedési kapcsolatainak megteremtése körül – nyilatkozta lapunk megkeresésére Hoffmann Tamás (Fidesz–KDNP), Újbuda polgármestere arra reagálva, hogy a Magyar Idők nemrég arról számolt be, a kerületi önkormányzat villamost „kér” a kormánytól. Mint megtudtuk, hivatalosan egyelőre a terület gazdája, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. sem kereste meg az önkormányzatot a becslések szerint sok tízmilliárd forintért felépítendő szuperkórház ügyében.

A folytatás, illetve a teljes cikk fotókkal, további elérhetőségekkel ITT

Forrás: mno.hu

sokkaljobb-kommentár: Létrehoztak egy olyan nevű csúcsminisztériumot, amilyen nevű az egész világon nincs, majd kineveztek az élére egy református lelkészt. Ebbe a csúcsminisztériumba beszuszakolták az egészségügyet, az oktatást, a kultúrát, a sportot, a szociális ágazatot. Katolikus pap jobb lett volna az élére, az legalább feladta volna rájuk az utolsó kenetet!

A kormányüléseken csak a miniszterek vesznek részt, az államtitkárok nem! A csúcsminiszter lobbiereje nagyon gyenge, ami meg is látszik az általa vezetett ágazatok teljesítményén. A csúcskórház megépítése felesleges pénzkidobás, azokat kellene felújítani, amelyek jól megközelíthetőek, bejáratott gyógyító intézmények. De nekünk a megalománia, meg Mohács kell mindig!

A szuperkórház majdani 14 hektáros területének több mint fele a fideszes kötődésű, önkormányzat-környéki Tamás Lászlóhoz köthető, ezen kívül a Pilisi Parkerdő Zrt.-nek és a XI. kerületi önkormányzatnak volt itt földje. Az egész projekt költségvetése a Semmelweis Egyetem klinikáinak kapcsolódó átstrukturálásával és a szükséges dél-budai közlekedési fejlesztésekkel együtt már most is 140 milliárd forint felett van.” (index.hu). A telek pontos vételára egyelőre nem ismert. Az, hogy az építendő kórház megközelíthető legyen közúton és tömegközlekedéssel is, további 10 milliárd forint körüli összeget fog felemészteni. Valakik jól jártak, de vajon a betegek is jól fognak járni?

Békéscsaba, 2017. augusztus 16.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Mellár Tamás szerint a magyar gazdaságból három-öt éven belül elfogynak a közösségi források és gyorsan ki fog derülni: sem minőségben, sem mennyiségben nincs meg az a termelő tőke, ami a növekedéshez kellene. Kevesebb lesz a munkahely, több a közmunkás, még inkább elmaradunk a visegrádi országoktól is. Az élénkítéshez muszáj lesz adósságot növelni, így viszont elszaladhat a büdzsé hiánya, vagyis előbb-utóbb megszorításokat kell bevezetni.” (Részlet a Nagyon csúnya vége lesz Orbánék politikájának című interjúból)