Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15107293

2017. október 22.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ma Előd napja van.
Holnap Gyöngyi napja lesz.

Úgy tűnik, elbukjuk a kvótapert

Úgy tűnik, elbukjuk a kvótapert

A magyar és a szlovák kereset elutasítását javasolja szerdán közzétett állásfoglalásában az Európai Bíróság főtanácsnoka a menedékkérők tagállamok közötti elosztását célzó uniós mechanizmus ellen indított perben – írta az MTI.

Tízezrek érkeznek Olaszországba a tengeren át. Fotó: AFP

Yves Bot francia főtanácsnok szerint a magyar beadványban szereplő jogi érvek nem állják meg a helyüket, majd azon véleményének adott hangot, hogy az áthelyezési kvóták „hatékonyan és arányosan” hozzájárulnak Görögország és Olaszország terheinek csökkentéséhez.

A főtanácsnoki indítvány nem köti a bírákat, a tapasztalatok ugyanakkor azt mutatják, hogy az ítéletek többnyire megegyeznek az előzetes állásfoglalással.

Az ítélethirdetésre várhatóan ősszel vagy legkésőbb télen kerül majd sor. A perben a bíróság tizenöt fős nagytanácsa fog dönteni, egyszerű többséggel.

Miről is szól ez az egész? (Azaz, nem kell minden papírt aláírni, amit elénk tesznek!)

Ahogy arról beszámoltunk, 1294 menedékkérőt kellene befogadnia Magyarországnak szeptember végéig a többségi döntés szerint. Ennek megakadályozására indított pert Magyarország és Szlovákia, a lengyelek támogatását segítségül kapva. Kifogásaik között azonban egy olyan, egyszerűen szakmaiatlanságon alapuló érv is szerepel, melyet sajnos már itthon is több kormánytag és maga a miniszterelnök is hangoztatott. Eszerint az Európai Tanács már korábban úgy döntött, hogy egy uniós ország csak önkéntes alapon vehet át menedékkérőket egy másik államtól.

Igaz, hogy állam- és kormányfőkből álló testület rangosabb és magasabb pozícióban lévő szervnek tűnik a szakminiszterek szintjénél, de míg az Európai Tanács nem vesz részt a jogalkotásban, addig a Miniszterek Tanácsa igen.

Ráadásul miután a szakminiszteri szinten átment a kötelező betelepítési kvóta, az állam- és kormányfők is határoztak róla, hogy a kvóta szerinti szétosztást mielőbb hajtsák végre. A zárónyilatkozatot, melynek része a fenti határozat Orbán Viktor is jóváhagyta, tavaly februárban.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: A pert bizony el fogjuk őszre bukni, és tetemes adófizetői forintunk fog feleslegesen odaveszni nemcsak az unió, hanem a miniszterelnök aláírása miatt! A felesleges pénzszóráshoz sajnos ez a kormány hozzászoktatott bennünket! Hogy meddig eszi még meg a magyar választópolgár a Fidesz-maszlagot, a jövő évi választáson kiderül. Ha sokszor mondom, sánta vagy, elkezdesz sántítani – erre a szlogenre alapozza a kampányát a Fidesz! Ha sokszor mondják, hogy Soros György, Brüsszel, migráns, az bizony könnyen lehet hatásos! A félelemben tartott néppel könnyű elbánni! A gyalázatos Letelepedési kötvénnyel, – amin a haveri kör nagyot nyert és a magyar adófizetők nagyot buktak/buknak – vagy 20 ezer gazdag bejöhetett, az 1294 szegény migráns nem! Egy darabig még lehet keménykedni, szívatni a magyarokat az EU ellenes szöveggel, csak mint azt a meséből is tudjuk, általában az erősebb kutya nyeri a partit! Az uniós pénzek jól jönnek a kormánynak és egyre népesebb holdudvarának, mert sajnos annak a pénznek a nagy része se a magyar társadalom érdekét szolgálja! Nemzetinek mondott kormány idején!

Békéscsaba, 2017. július 27.

F. I. – K. M.

Emlékeztető 1.: „A migránsok között lehetnek külföldi harcosok, lehetnek terroristák is, akik megpróbálnak elbújni, elvegyülni közöttük.” (Jens Stoltenberg NATO főtitkár)

Emlékeztető 2.: „Azt mondták, terroristák ellen harcolunk, de az igazi terrorista én voltam, és az igazi terrorizmus ez a megszállás maga! (Mike Prysner, Irakot megjárt amerikai katona 2011-ben)

Emlékeztető 3.: „Az ISIS (Iszlám Állam) barátaink és szövetségeseink finanszírozása révén indult el.” (General Wesley Clark, volt NATO tábornok)

Emlékeztető 4.: „Amit fontos lenne megtenni, az, hogy mindenhol korlátozzuk a születések számát és népszerűsítsük a – rasszok közötti – vegyes házasságokat abból a célból, hogy létrejöjjön egy globális emberfaj egy olyan világban, amelyet központi kormány fog teljes egészében irányítani.” (G. Brock Chisholm pszichiáter, az Egészségügyi Világszervezet első főtitkára a Kalergi-terv lényegéről)