Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15116505

2017. október 23.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ma Gyöngyi napja van.
Holnap Salamon napja lesz.

Így verte át Simonka György a medgyesegyháziakat

Egy cég arra kapott uniós pályázati pénzt, hogy Medgyesegyházán építsen meg egy szerelőcsarnokot, de a beruházás végül Békéscsabán épült meg – írja a Magyar Nemzet. A Likefest Kft. 60 millió forint brüsszeli pénzt nyert 2014-ben arra, hogy a medgyesegyházi telephelyen járművek, kamionok, mezőgazdasági gépek javítását, karbantartását végző csarnokot építsen. A társaság külön kiemelte, hogy a fejlesztésnek munkahelyteremtés is a célja.

Az elhagyatott csarnok Békéscsabán az Őszi utcában. Fotó: T. Z. 

A pénzt elnyerő cég 2015 végén, már Mentor Menedzsment Kft. néven kiadott sajtóközleményében arról számolt be, hogy az új gépjárműszerelő csarnok a Medgyesegyházától 30 kilométerre fekvő Békéscsabán épült meg. A fejlesztésről készült jelentést és beszámolót a Nemzetgazdasági Minisztérium is elfogadta, tehát a tárca semmi kivetnivalót nem talált abban, hogy a beruházás máshol valósult meg.

A Mentor Menedzsment Kft-nek a cégadatok szerint a mai napig nincs békéscsabai telephelye. A Mentor Menedzsment Kft. tulajdonosi körében Simonka György fideszes képviselő rokonai, ismerősei és üzlettársai is feltűntek, köztük a kormánypárti politikus felesége és édesanyja. Egy olyan személy is tulajdonosa volt a cégnek, aki Simonka üzlettársa egy másik, mára felszámolás alá került cégben.

A férfit korábban előzetes letartóztatásba helyezték a hatóságok a Simonka-üggyel összefüggésben. A fideszes képviselő rokonainak és cégeinek érintettségével költségvetési csalás gyanúja miatt nyomozás folytat nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség. Az eljárásnak mára 14 gyanúsítottja van – írja az index.hu. Erről ITT !

Forrás: keleten.hu

sokkaljobb-kommentár: A Medgyesegyháza helyett Békéscsabán felépített szerelőcsarnok kihasználatlanul áll, de hogy mennyiért épülhetett fel, és miért nem vették használatba, azt kideríteni a hatóságok dolga lenne. Teljesen mindegy, hogy folyik-e nyomozás, vagy sem, újabb százmilliók felett rendelkezhet a Fidesz és Orbán Viktor nagy kedvence. A legutóbbi lehetőségéről ITT

Nemsokára indul a dinnyeszezon, és a medgyesi dinnyéseket megint be fogja vinni dinnyefelvásárlóként a málnásba a képviselő úr.

Békéscsaba, 2017. július 3.

F. I. – T. Z.

Emlékeztető: „Olyan világ jön, amikor mindenki gyanús lesz, aki szép. És aki tehetséges. És akinek jelleme van... A szépség inzultus lesz. A tehetség provokáció. És a jellem merénylet!... Mert most ők jönnek... A rútak. A tehetségtelenek. A jellemtelenek. És leöntik vitriollal a szépet. Bemázolják szurokkal és rágalommal a tehetséget. Szíven döfik azt, akinek jelleme van.” (Márai Sándor (1900–1989)